Εουσέμπιο: «Κορυφαίοι οι Μέσι και Γκαρίντσα»

Ο θρυλικός Εουσέμπιο πήρε μέρος στις συζητήσεις για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, αφού αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή και στην συνολική ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο παλαίμαχος επιθετικός, ο οποίος έχει σημειώσει τεράστια επιτεύγματα με την Πορτογαλία από το 1961 μέχρι το 1973 μάλλον απέφυγε να πάρει θέση για την φετινή «Χρυσή Μπάλα». Προτίμησε, δηλαδή, να μιλήσει με... γεγονότα και να υπενθυμίσει ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, μέχρι να του πάρει κάποιος τον παραπάνω τίτλο που κατέκτησε πέρυσι:

«Ο Μέσι

κέρδισε το βραβείο πέρυσι, άρα για μένα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος. Ο Ρονάλντο έχει διακριθεί με τον ίδιο τρόπο παλιότερα, αλλά αυτή τη στιγμή η FIFA και οι άνθρωποι έχουν διαλέξει τον Μέσι. Εγώ συμφωνώ με την απόφαση, ενώ ο ίδιος ο Ρονάλντο παραδέχθηκε ότι ο Μέσι ήταν καλύτερος πέρυσι».

Επίσης, ο Εουσέμπιο χαρακτήρισε τον Γκαρίντσα κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών:

«Ένας παίκτης ήταν καλύτερος από τον Πελέ. Ήταν ο Γκαρίντσα. Είχε ένα μειονεκτικό πόδι και ένα φυσιολογικό. Ήταν παράλυτος, αλλά πέτυχε τόσο πολλά. Μάλιστα ήταν φανταστικός ποδοσφαιριστής και πολύ καλύτερος από όλους τους υπόλοιπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα