Επαγγελματικό… διπλό για Απόλλωνα στα Χανιά

Νίκη 1-0 για τον Απόλλωνα Σμύρνης απέναντι στα Χανιά στις Μουρνιές, χάρη στο αυτογκόλ του Τσαρτσίδη από το 6’ και παρά το χαμένο πέναλτι του Χανιώτη στο 88’, που συντηρεί την «Ελαφρά Ταξιαρχία» κοντά στον πρωτοπόρο Πανηλειακό.

Το συγκρότημα του Στάθη Σταθόπουλου κατάφερε να πάρει μια ακόμα εκτός έδρας νίκη φέτος και να φτάσει έτσι τους 16 βαθμούς, έξι πίσω από τον πρωτοπόρο Πανηλειακό και τέσσερις περισσότερους Καλαμάτα

και Ζάκυνθο που τον… καταδιώκουν. Από την πλευρά τους τα Χανιά, έμειναν στους 8 βαθμούς, μπαίνουν ουσιαστικά σε περιπέτειες για την υπόθεση παραμονής μετά και τη νίκη του Ηλυσιακού επί της Προοδευτικής.

Με όπλο την εμπειρία της η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλησε να κυριαρχήσει των Χανίων, έτσι ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και μόλις στο 5’ ένα φάουλ του Καραδέμητρου ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια για τον Απόλλωνα. Στο επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε ξανά φάουλ με τον Τσαρτσίδη στην προσπάθειά του να διώξει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, άθελά του, δίνοντας έτσι προβάδισμα στον Απόλλωνα στις Μουρνιές.

Τα Χανιά μετά το… μούδιασμα του γρήγορου γκολ που πέτυχε ο Απόλλωνας προσπάθησαν να αναπτυχθούν επιθετική, αλλά η καλή παρουσία της μεσαίας γραμμής της αθηναϊκής ομάδας δεν τους επέτρεψε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Σταυριανού. Οι Φάμπιο και Νούνο ήταν κινητικοί, θέλησαν να απειλήσουν, όμως, δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, τα Χανιά μπήκαν πιο δυνατά με τον Ανωγειανάκη στο 47’ να βρίσκει ωραία τον Φάμπιο αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σταυριανού. Όσο η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο τον Απόλλωνα, θέλησαν να γίνουν απειλητικοί με Καμπλιώνη και Φάμπιο, χωρίς να καταφέρουν ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Οι Χανιώτες πλέον είχαν αφήσει κι αρκετούς χώρους στον Απόλλωνα για να απειλήσει με αντεπιθέσεις, κάτι που έγινε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με αποτέλεσμα να χαθούν καλές ευκαιρίες και για τους φιλοξενούμενους. Η κορυφαία όλων ήταν στο 88’ της αναμέτρησης όταν μετά από χέρι του Βουρβαχάκη στην περιοχή, ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι το οποίο όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Χανιώτης καθώς αστόχησε στην εκτέλεση.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν… όλα για όλα. Προσπάθησαν να κλείσουν στην περιοχή του τον Απόλλωνα, κέρδισαν κάποιες στημένες φάσεις στις οποίες προωθήθηκε ακόμα κι ο τερματοφύλακας Καλογεράκης, όμως, η ισοφάριση δεν ήρθε με τον Απόλλωνα να παραμένει στο… κυνήγι του πρωτοπόρου Πανηλειακού μετά τη νέα νίκη του.

XANIA: Καλογεράκης, Μπακάκης, Μποχώνης, Βουρβαχάκης, Ανωγειανάκης (65’ Βεστάκης), Φάμπιο, Τσαρτσίδης, Πλούσης (57’ Μπρατσιάνι), Πυθαρούλης (46’ Καμπλιώνης), Νούνο, Σελινιωτάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Σταυριανός, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Κύργιας, Γρομητσάρης, Κωνσταντίνου, Διαμάντης (70’ Κρουσταλέλης), Τσιλιγκίρης, Καραδέμητρος (85’ Κισκαμπάνης), Χανιώτης, Σεμερτζίδης (50’ Αντωνόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα