Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (photos)

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δώσει δικαίωμα στον Πανιώνιο, τον οποίο διέλυσε στο ΣΕΦ με 90-65.

Οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ και πλέον χρειάζονται το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο (28/04), για να «σκουπίσουν» τον αντίπαλό τους, εξασφαλίζοντας άνετα και πειστικά την είσοδό τους

στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίθετα με τον πρώτο αγώνα της σειράς, που είχε διεξαχθεί την Τρίτη (24/04) και στον οποίο το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δυσκολευτεί αρκετά για να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, ο Ολυμπιακός σήμερα (26/04) ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος από το τζάμπολ μέχρι και το φινάλε.

Σκόραραν όλοι οι γηπεδούχοι, με κορυφαίο το Βασίλη Σπανούλη που «σταμάτησε» στους 21 πόντους, ενώ είχε και εφτά ασίστ. Από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Μπίλι Κις και ο Στέφαν Νάτζεϊ είχα από 13 πόντους. Δεν αγωνίστηκε στην επανάληψη ο Έισι Λο, που έμεινε στα αποδυτήρια, καταβεβλημένος από τροφική δηλητηρίαση. Κατάφερε να αγωνιστεί μόλις για 7.21’ στο πρώτο μέρος, με απολογισμό τρεις πόντους κι ένα ριμπάουντ.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκε… αφιονισμένο στο παρκέ, δείχνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα στους φιλοξενούμενους ποια θα είναι η μοίρα τους στον αγώνα. Με εξαιρετική άμυνα οι γηπεδούχοι κράτησαν την ομάδα της Νέας Σμύρνης χωρίς εύστοχο σουτ εντός παιδιάς στα πρώτα επτά λεπτά και προηγήθηκαν 19-1. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Πέρο Άντιτς ήταν ασταμάτητοι, σκοράροντας συνεχώς, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ουσιαστικά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, όταν προηγήθηκαν με 27-6.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ντίμπλερ και Νάτζφεϊ οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συντηρήσει διαφορά άνω των 20 πόντων (43-23 στο 19’), για να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 49-30.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο. Με το Βασίλη Σπανούλη να εξακολουθεί να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και τους Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Μάρκο Κέσελ να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς προηγήθηκε με 58-37 στο 24ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν εξαιρετική προσήλωση στον αμυντικό τομέα και παρά τους πόντους που πρόσφερε στον Πανιώνιο ο Μπίλι Κις η διαφορά στο σκορ συνέχισε να παίζει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (68-44 στο 28’). Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο παρκέ και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση και να βγαίνουν νικητές από όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει ξεφύγει στο 73-48, με το Βασίλη Σπανούλη να έχει ήδη φθάσει τους 21 πόντους και τον Πανιώνιο να έχει με

Keywords
Τυχαία Θέματα