ΕΡΤ: «Σωστή η απόφαση για την αγορά των δικαιωμάτων του Champions League»

22:23 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2011 και τον απολογισμό της διετίας 2010 - 2011, παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΡΤ Στέλιος Στεφάνου, ενώ το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και κάποια μέλη του Δ.Σ.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης υπογράμμισε ότι οι πολύπλευρες δράσεις που ανέλαβε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κατά την τελευταία διετία, σε συνδυασμό με τον οικονομικό εξορθολογισμό στις δαπάνες

και τα κόστη λειτουργίας της, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλους, όσοι «προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να υπάρχει». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η διοίκηση της εταιρείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει η ΕΡΤ «ζωντανή, κυρίαρχη, αυτόνομη και ανεξάρτητη».

Παράλληλα, τόνισε ότι δημιουργήθηκε πλεόνασμα 91 εκατομ. ευρώ, ενώ οι οφειλές σε τρίτους μειώθηκαν από 111 εκατ. ευρώ το 2009 σε 43 εκατ. ευρώ το 2011.

Σχετικά με την ποινική δίωξη για τις συμβάσεις για τα δικαιώματα από τη μετάδοση των αγώνων του Champions League, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης υποστήριξε ότι η απόφαση ήταν ορθή και ομόφωνη από το Δ.Σ. και ελήφθη με γνώμονα τα συμφέροντα της εταιρείας. Επίσης, επεσήμανε ότι η διοίκηση ουδέποτε έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για εισαγγελικές παραγγελίες και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα