Ερυθρόλευκο... express ο Ολυμπιακός, πάει φουλ για Βουκουρέστι!

22:14 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει να μην έχει… ταβάνι! Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν νικηφόρα – και – από το Χάρκοβο επικρατώντας 1-0 της Μέταλιστ, χάρη σε τέρμα του Νταβίντ Φουστέρ στο 50’, στο πρώτο ματς για την φάση των «16» του Europa League κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι»

πήραν το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» τους για φέτος στην Ευρώπη, πέτυχαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους σε Champions και Europa League και παράλληλα υποχρέωσαν τη Μέταλιστ στη πρώτη της ήττα για φέτος στην Ευρώπη «σπάζοντας» το αήττητο σερί δέκα αγώνων που «έτρεχαν» οι Ουκρανοί!

Τα ρεκόρ ωστόσο, για τον εκπληκτικό φέτος Ολυμπιακό δεν σταματούν εδώ, καθώς οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη για 9ο (!) σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις…

Με την ενδεκάδα που «άλωσε» τη Μόσχα!

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με άκρως ορθολογικό σχήμα. Ο Μέγιερι επέστρεψε – μετά τον επαναληπτικό με την Ρούμπιν – κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητών Ελλάδας έχοντας μπροστά του τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον Μαρκάνο στ’ αριστερά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν ο Ορμπάιθ, ο Μανιάτης και ο Μακούν, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι κυρίως με την ευθύνη της αναχαίτισης των επιθέσεων της «λατινοαμερικανικής» Μέταλιστ, αλλά και της οργάνωσης του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Στις δύο πτέρυγες ο Βαλβέρδε τοποθέτησε τον Φουστέρ στα δεξιά και τον Μιραλάς στ’ αριστερά, ενώ «αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζεμπούρ.

Άμυνα από γρανίτη!

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μέταλιστ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού κρατώντας τη μπάλα στην κατοχή της και βγαίνοντας με γρήγορες και κοντινές εναλλαγές στην επίθεση, η άριστα οργανωμένη αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού ωστόσο, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα…

Στο επόμενο διάστημα μέχρι το φινάλε του α’ μέρους, η Μέταλιστ ανέβασε… στροφές, κυρίως λόγω της αδυναμίας των παικτών του Βαλβέρδε να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στην ερυθρόλευκη άμυνα, όσες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής ωστόσο, είτε αποδείχθηκαν επιπόλαιοι, είτε έπεσαν πάνω στον Μέγιερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε στο πρώτο 45λεπτο να κάνει κάποια δύσκολη ή εντυπωσιακή επέμβαση, ήταν όμως πάντοτε σωστά τοποθετημένος, ψύχραιμος και κατηύθυνε άριστα την άμυνά του…

Μανιάτης παντός καιρού!..

Η επιθετική δραστηριότητα του Ολυμπιακού εξαντλήθηκε σε δύο-τρία σουτ του Μανιάτη εκτός περιοχής, τα οποία ουδέποτε ανησύχησαν τον Ουκρανό (μοναδικό ντόπιο ποδοσφαιριστή στην ουκρανική ομάδα, η οποία Λατινοαμερικανό… κρατείται!) τερματοφύλακα της Μέταλιστ, Γκοριάνοφ.

Ο Γιάννης Μανιάτης, πάντως, ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο «Metalist stadium» στο α’ ημίχρονο (ήταν ο μοναδικός από τους 22 που ξεκίνησαν το ματς και φορούσε κοντομάνικη φανέλα!) «καταπίνον

Keywords
Τυχαία Θέματα