«Έσπασαν» την έδρα οι Κινγκς

Οι Λος Άντζελες Κινγκς επικράτησαν εκτός έδρας των Σέιντ Λούις Μπλους με 3-1 και προηγήθηκαν με 1-0 στην προημιτελική σειρά των playoffs.

Στον πρώτο γύρο οι «βασιλιάδες» απέκλεισαν τους Βανκούβερ Κανάκς αν και όγδοοι στην κατάταξη της δυτικής περιφέρειας του NHL. Ύστερα από τους πρώτους της Δύσης ακολούθησαν οι δεύτεροι, τους οποίους κέρδισαν στο Μιζούρι.

Κορυφαίος παίκτης ήταν ο Jonathan Quick με 28 αποκρούσεις, αφού επιβλήθηκε στα... σημεία του Brian Elliott

των 26 αποκρούσεων σε ματς που εξελίχθηκε σε «μάχη» τερματοφυλάκων. Πάντως το shorthanded γκολ του Matt Greene στο τέλος της δεύτερης περιόδου αποδείχθηκε το νικητήριο, ενώ ο Dustin Penner διαμόρφωσε το 3-1 στο τέλος της τρίτης, όταν πια ο Elliott είχε αποχωρήσει από την εστία του.

Οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ με τυχερό γκολ του David Perron στο 9:16 του πρώτου 20λεπτου, αλλά ο Slava Voynov ισοφάρισε σχετικά γρήγορα. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί πάλι στο Σέιντ Λούις στις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης (01/05), αλλά οι Κινγκς απέκτησαν ήδη το πλεονέκτημα έδρας με την τέταρτη διαδοχική τους νίκη μακριά από την «πόλη των αγγέλων» στα φετινά playoffs.

Keywords
Τυχαία Θέματα