Έσπασε τον... πάγο στο ραντεβού με τον τίτλο

Υπάρχουν νίκες και νίκες. Κάποιες αποτιμώνται στη βάση της βαθμολογικής και μόνο σημασίας τους, κάποιες άλλες όμως έχουν και... μερικές ακόμη διαστάσεις -άρα και ανάλογα μεγαλύτερη αξία.

Η χθεσινή στα Γιάννινα, απέναντι σ' έναν εξαιρετικό ΠΑΣ ήταν μία από τις δεύτερες.

Μια νίκη που δεν δίνει, απλώς, τρεις βαθμούς, αλλά και ηθικό, ψυχολογία και μια... έξτρα ικανοποίηση: ότι αυτή ειδικά η ομάδα (που ΚΑΙ εξαιτίας των αρχικών επιλογών της ενδεκάδας αποδεικνύεται ότι είναι ένα σύνολο που καλύτερα από... εμάς -ή και τους όποιους προπονητές της κερκίδας, γνωρίζει ο Φερέιρα), μπορεί να βρει

τα ψυχικά αποθέματα να αντιπαρέλθει όχι μόνον έναν άξιο αντίπαλο αλλά και ένα γήπεδο-καρμανιόλα για όλους, καθώς επίσης (το πιο βασικό ίσως) και έναν διαιτητή από αλλοπρόσαλλο έως εκνευριστικό .

Στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων" έγινε χθες ένα παιχνίδι που... δεν θα 'πρεπε να γίνει. Από τη στιγμή όμως που η έναρξή του σφυρίχτηκε τελικώς από τον Σπάθα, ήταν πραγματικά συναρπαστικό με πρωταγωνιστές τον... πάγο στο χορτάρι και τους κάθε άλλο παρά "παγωμένους" γκολκίπερ των δύο ομάδων.

Και ο Καρνέζης, αλλά και ο Κηπουρός ήταν χθες οι χθες ό,τι ακριβώς ορίζει ο τίτλος τους: άγρυπνοι φύλακες του τέρματός τους. Κι αν ο Κλέϊτον δεν είχε την έμπνευση στη στιγμή του καθοριστικού γκολ να επιχειρήσει το σουτ με τον τρόπο που το έκανε ίσως και οι δύο να έμεναν ανίκητοι στο παιχνίδι.

Την... είχε όμως και το 0-1 από τον Βραζιλιάνο σπάει τον... πάγκο στο ραντεβού των "πρασίνων" με τον τίτλο και αποκτά χροιά άθλου -όσο ακριβώς επανεπιβεβαιώνουν τη χροιά των... άθλιων και όσοι από το επόμενο λεπτό του γκολ (και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, φυσικά) βρήκαν και θύμα για να λασπώσουν, κατά τα συνήθη τους.

Μάλλον όμως, για να λένε τέτοιες γελοιότητες πρέπει να έχουν γνωρίσει το ποδόσφαιρο αποκλειστικά ως παιχνίδι που παίζεται στους... διαδρόμους των επιτροπών διαιτησίας, ή άλλων παρόμοιων κέντρων αποφάσεων και όχι σε γήπεδο, ενίοτε -όπως χθες- απίστευτα δύσκολο και υπό εξίσου δύσκολες συνθήκες...

Είναι ντροπή και κρίμα, αλλά... είδηση δεν είναι. Οπότε ας τη βάλουμε στην άκρη... Για πάντα...

Keywords
Τυχαία Θέματα