Έτοιμη για το Προολυμπιακό η Εθνική παρά την ήττα!

Αν και η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών ηττήθηκε από την Βραζιλία με 78-71, έδειξε πως είναι έτοιμη για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.

Ο Ηλίας Ζούρος δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την άμυνα της ομάδας του, καθώς θεωρεί πως οι παίκτες του μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα, αλλά η Εθνική έδειξε κατά διαστήματα ότι μπορεί να «πνίξει» οποιονδήποτε αντίπαλο με την αμυντική της λειτουργία. Το μεγάλο αρνητικό του σημερινού αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη στο 29ο λεπτό του αγώνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις

κάνουν λόγο για διάστρεμμα, ωστόσο ο παίκτης πήγε για εξετάσεις και αύριο θα ξέρουμε την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και να περάσουν μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 18-16 υπέρ της Βραζιλίας. Στη συνέχεια η άμυνα της ελληνικής ομάδας έσφιξε, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να μην μπορούν αν βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ο Κώστας Παπανικολάου ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα να πάρει και πάλι το προβάδισμα απέναντι στη Βραζιλία. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να προηγείται με 39-36, σε ένα αρκετά εχθρικό κλίμα.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να αντιδράσουν στο τρίτο δεκάλεπτο, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα απέναντι στην Εθνική μας ομάδα. Το παιχνίδι πάντως ήταν ντέρμπι, αλλά η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της ελληνικής ομάδας, καθώς ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου που βρήκε τη Βραζιλία μπροστά στο σκορ με 56-53. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ήταν επηρεασμένη από τον τραυματισμό του νεαρού πλέι μέικερ και έχασε τη συγκέντρωσή της. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η Βραζιλία να ξεφύγει στο σκορ και να επικρατήσει τελικά με 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-39, 56-53, 78-71.
Ελλάδα: Ζήσης 8, Μπουρούσης 8, Σπανούλης 11, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 11, Καλάθης 5, Μπράμος 3, Μαυροειδής 2, Καϊμακόγλου 8, Σλούκας, Μάντζαρης, Φώτσης.
Βραζιλία: Μασάδο 22, Ραουλζίνιο 3, Λάρι 3, Άλεξ 3, Χουέρτας 2, Βαρεζάο 9, Γκιλέρμε 5, Νενέ 5, Μαρκίνιος 17, Σπλίτερ 9.

* Ο Κώστας Βασιλειάδης έμεινε προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα.

* Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί στις 14:00 οδικώς για το Σάο Πάουλο και από εκεί στις 20:25 θα μεταβεί αεροπορικώς στη Βενεζουέλα. Η άφιξή της στο Καράκας αναμένεται το Σάββατο στις 1:30πμ. Ο Ηλίας Ζούρος αναμένεται να «κόψει» τους δύο τελευταίους παίκτες στο Καράκας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τη μετέφερε το Onsports…

{coveritlive}559b2a9a2a{/coveritlive}

Keywords
Τυχαία Θέματα