Έτοιμος να... τραβήξει 21 ο Βαλβέρδε!

Ο Φεβρουάριος που πέρασε ήταν «καυτός» για τον Ολυμπιακό, με συνεχή κρίσιμα κι δύσκολα ματς, στα οποία ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν ν’ ανταπεξέλθουν στον απόλυτο βαθμό. Τα δύσκολα, όμως, δεν πέρασαν για τους Πειραιώτες, καθώς ο Μάρτιος και ιδιαίτερα το πρώτο μισό του μήνα αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς την φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό,

τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League!

Μέχρι σήμερα ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει στηριχθεί σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι – όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες του πλανήτη – έχουν… τραβήξει το περισσότερο κουπί.

Οι παίκτες αυτοί είναι δεκατέσσερις, αριθμός που έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως μικρός για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει μέχρι το τέλος, όχι δύο, αλλά τρία… καρπούζια στις μασχάλες του (σ.σ. καθώς υπάρχει και το κύπελλο Ελλάδας, εκτός από το πρωτάθλημα και το Europa League).

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι εκτός από τα δεκατέσσερα «πρωτοπαλίκαρά» του, ο 48χρονος Ισπανός προπονητής μπορεί να περιμένει βοήθειες και από εφτά ακόμα - άκρως ποιοτικούς και αξιόλογους – ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ενδεχομένως ν’ αποτελέσουν τα… κρυφά χαρτιά του Βαλβέρδε στην προσπάθεια του να κάνει… 21 και να κερδίσει την «παρτίδα»!

Ας δούμε ποιοι είναι οι δεκατέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, που έχουν χρησιμοποιηθεί ως βασικοί τουλάχιστον σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Περισσότερες συμμετοχές ως βασικός (σ.σ. να έχει ξεκινήσει, δηλαδή, στην 11άδα) απ’ όλους στο ερυθρόλευκο ρόστερ έχει ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 28 ματς, ενώ τον ακολουθούν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κέβιν Μιραλάς έχοντας 26 συμμετοχές έκαστος.Απ’ αυτούς που εμπιστεύεται σημαντικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέτος, τις λιγότερες συμμετοχές στο αρχικό σχήμα μετράει ο Τζαμέλ Αμπντούν με 16, ακολουθεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα με 17, ενώ ο Νταβίντ Φουστέρ έχει 18.Σε συνολικές παρουσίες στην ερυθρόλευκη 11άδα, είτε δηλαδή ως βασικός, είτε ως αλλαγή, πάλι ο Ιβάν Μαρκάνο διατηρεί τα πρωτεία με 30 ματς, πολύ κοντά του ωστόσο, βρίσκεται ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος έχει μία λιγότερη (29). Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κέβιν Μιραλάς έχουν αγωνιστεί – έστω και για ένα λεπτό – σε 26 φετινά ματς του Ολυμπιακού, ενώ οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Όλοφ Μέλμπεργκ έχουν παρουσία σε 25 ματς έκαστος.Αν εξετάσουμε την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε σε χρόνο συμμετοχής, σε αγωνιστικά λεπτά δηλαδή, ανεξαρτήτως αν ένας παίκτης ξεκινάει ως βασικός ή αν μπαίνει ή αν βγαίνει ως αλλαγή, τρεις είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν. Πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν Μαρκάνο, καθώς ο Ισπανός αμυντικός έχει «γράψει» 2.465’ συμμετοχής. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος φιγουράρει στο… δεύτερο σκαλοπάτι με 2.300’, ενώ το… βάθρο συμπληρώνει ο Κέβιν Μιραλάς έχοντας στο… κοντέρ του 2.232 αγωνιστικά λεπτά.

Οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί από 1.300’ και πάνω είναι οι εξής:

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ

ΜΑΡΚΑΝΟ

2.465’

30

<
Keywords
Τυχαία Θέματα