Εξελίξεις με τα γήπεδα των Βάικινγκς και Ραμς

00:36 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Οι Μινεσότα Βάικινγκς και οι Σέιντ Λούις Ραμς αποκάλυψαν νέα σχέδια αναφορικά με την κατασκευή νέων γηπέδων στις πόλεις τους.

Από την πλευρά τους, οι Βάικινγκς πρέπει να φύγουν από το «Metrodome», καθώς η σχετική ενοικίαση ολοκληρώνεται. Αρχικά τα σχέδια προέβλεπαν νέο γήπεδο στα προάστια της Μινεάπολις, αλλά το καινούργιο φέρνει τους Βάικινγκς στο κέντρο της πόλης και δίπλα στο «Metrodrome».

Συγκεκριμένα, μία επένδυση 975 εκατομμυρίων δολαρίων,

εκ των οποίων τα 398 απαιτούνται από την πολιτεία, τα 150 από την πόλη και τα 427 από τον ίδιο τον σύλλογο, θα κάνει πραγματικότητα το όνειρό των διοικούντων και των οπαδών της ομάδας. Το 2012-13, οι Βάικινγκς θα αγωνιστούν σίγουρα στο «Metrodome», αλλά από το 2014 δημιουργείται... θέμα.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ανέγερσης νέου γηπέδου ενδέχεται να δημιουργηθεί ομάδα στο MLS με πρωτοβουλία των τωρινών ιδιοκτητών του συλλόγου αμερικανικού φούτμπολ. Έτσι σκοπεύουν να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Την ίδια ώρα, οι Ραμς γνωστοποίησαν πως μέχρι την 1η Μαΐου θα καταθέσουν δικό τους σχέδιο αναβάθμισης του «Edward Jones Dome». Αρχικά απαιτήθηκε συνεισφορά 52% από την ομάδα, ποσοστό που προφανώς θα μειωθεί στη νέα πρόταση των Ραμς. Αν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι το 2014, τότε εξετάζεται η πιθανότητα μετακόμισης του συλλόγου σε άλλη πόλη. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν αναφορικά με την συγκεκριμένη ομάδα και φυσικά προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της μεγαλούπολης του Μιζούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα