Εξομολόγηση Μαυρομάτη

Για τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΟΠΕ, την τιμωρία του Ρουμελιώτη και τις σχέσεις με τους διεθνείς μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από τον Παντελή Λώλη στην εκπομπή της Nova «Στο φιλέ» και μίλησε για την Εθνική ομάδα, τα προβλήματα που υπήρξαν, το νέο ξεκίνημα και την τιμωρία του Νίκου Ρουμελιώτη.
Αναλυτικά όσα είπε...

«Όλα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι, δικαιολογημένα γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα ή αδικαιολόγητα στο πού φτάσαμε, νομίζω ότι δεν τιμούν κανέναν, ούτε το ελληνικό βόλεϊ, ούτε τους παίκτες, ούτε την ομοσπονδία. Βεβαίως υπήρξε μία ένταση, θεωρώ ότι στο μεγάλο ζήτημα με την άρνηση των παιδιών να πάνε στη Σερβία, που προσωπικά το θεωρώ ένα σημαντικό λάθος, έχουν πολλά δίκια σε θέματα οργανωτικά κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομοσπονδίας. Και αν θέλετε, έκανε και λάθη η ομοσπονδία οργανωτικά.

Είτε λόγω των οικονομικών είτε μη σωστών επιλογών σε κάποια ζητήματα, είναι γεγονός ότι οργανωτικά δεν πήγαμε καλά. Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που μετά τους αγώνες στα Τρίκαλα η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν η αναβάθμιση του Περικλή Μπακοδήμου που ανέλαβε έναν πιο συντονιστικό ρόλο. Η ομοσπονδία έχει αναγνωρίσει ήδη εμπράκτως πως κάπου δεν πήγαμε καλά εμείς.

Το δικό μας παράπονο από τα παιδιά ήταν ότι διαμαρτυρόμενοι σε κάποια θέματα που είτε είχαν δίκιο ή άδικο ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ μας, προκάλεσαν μία βλάβη στην εικόνα του ελληνικού βόλεϊ διεθνώς με το να αρνηθούμε να πάμε προσκεκλημένοι από μία χώρα που κατά σύμπτωση πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Δεν θέλω να σας περιγράψω πώς αισθάνθηκα όταν υποχρεώθηκα να μιλήσω με τον πρόεδρο της σέρβικης ομοσπονδίας να του πω πως δεν μπορούμε γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Είπα και στα παιδιά ότι θα μπορούσαν να μην προπονηθούν μία μέρα και να μιλήσουμε, ή να εκφράσουν και δημοσιεύοντας, γιατί δεν έχω πρόβλημα να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα, να εκφράσουν την αντίρρησή τους με όποιον τρόπο κρίνουν αυτοί. Το να μην πάμε σε φιλικά παιχνίδια, μια υποχρέωση που ανέλαβε, σε συνεννόηση με τους προπονητές, η ομοσπονδία, αντιλαμβάνεστε ότι μας προσβάλλει όλους.

Λέτε πως οι παίκτες έλαβαν μόνο υποσχέσεις γιατί η ομοσπονδία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί απέναντί τους, αλλά ίδιο είναι το πρόβλημα που έχει η ομοσπονδία με την πολιτεία γιατί δεν μπορούσε να εισπράξει αυτά που δικαιούταν. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός πως αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουμε κάποια ζητήματα, και δεν συνηθίζεται σε ομοσπονδίες αυτό, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε φιλικούς αγώνες και όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία.

Δεν συγκρίνονται οι συνθήκες της χώρας μας του 2011 με το 2004 ακόμα και με το 2009, είναι προφανές πως είναι άλλες εποχές. Είναι δεδομένο πως έγινε μία προσπάθεια με λάθη εκατέρωθεν. Σε αυτό το πλαίσιο τα λάθη τα αναγνωρίσαμε και οι δύο πλευρές. Σε συζήτηση με τους παίκτες ήτα

Keywords
Τυχαία Θέματα