«Έξυπνο» Δίκτυο για Ηλεκτρικά Οχήματα

Οι εταιρίες Mitsubishi Corporation (MC), Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και Mitsubishi Electric Corporation (Mitsubishi Electric) ολοκλήρωσαν την εξέλιξη και ξεκίνησαν τη λειτουργία του «M-tech Labo,*1».

Πρόκειται για ένα πειραματικό σύστημα «έξυπνου» δικτύου που χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε Ηλεκτρικά Οχήματα για την εξισορρόπηση των απαιτήσεων

των εγκαταστάσεων ενός εργοστασίου σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο παίζει συμβουλευτικό ρόλο στο συγκεκριμένο project. Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα του KEIHANNA Eco-City Next-Generation Energy και Social Systems Demonstration Project (Προγράμματος Παρουσίασης Ενεργειακών και Κοινωνικών Συστημάτων Επόμενης Γενιάς KEIHANNA Eco-City), μιας εκ των τεσσάρων πρωτοβουλιών «έξυπνων» δικτύων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας.

Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα φωτοβολταϊκών 20kW, 5 ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενα οχήματα και χρησιμοποιημένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 80kWh. Στόχος του project είναι να καταδείξει τη λεγόμενη «χρονική μετατόπιση φορτίου», με φόρτιση τη νύχτα όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και «επιστροφή» της ισχύος στο δίκτυο τις ώρες αιχμής, όταν στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία του εργοστασίου υπάρχει μέγιστη ζήτηση.

Η MC, MMC και Mitsubishi Electric προσδοκούν επίσης ότι η χρήση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και χρησιμοποιημένων επαναφορτιζόμενων μπαταριών αντί ακριβότερων, εξειδικευμένων μπαταριών θα μειώσει το κόστος προάγοντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της ανανεώσιμης ενέργειας και των Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα