Φορτούνης: «Εγώ θα είμαι έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία» (video)

Για την εμφάνισή του στο φιλικό με την Σλοβενία, τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στην προημιτελική φάση του Euro και τη βελτίωση του μετά τις 28 συμμετοχές του στο γερμανικό πρωτάθλημα μίλησε στο Onsports o Κώστας Φορτούνης.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει «κλέψει, με τις εμφανίσεις του στις προπονήσεις, την... παράσταση στο Κίτσμπουελ

της Αυστρίας, όπου προετοιμάζεται η Εθνική για το Euro. Ο ποδοσφαιριστής της Καϊζερσλάουτερν πήρε την πρώτη ευκαιρία στο φιλικό με την Σλοβενία και ετοιμάζεται για 11άδα στο επόμενο, με αντίπαλο την Αρμενία.

Πριν την προπόνηση της Τρίτης (29/5) μίλησε στο Onsports για τη συμμετοχή του στην τελική 23άδα, τις πιθανότητες πρόκρισης στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πολλά άλλα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Φορτούνη:

-Η καλή σου απόδοση με τη Σλοβενία φαίνεται να σε φέρνει στη βασική ενδεκάδα. Τι πιστεύεις γι’ αυτό;

«Εγώ δεν έκανα τίποτα παρά μόνο όταν μου έδωσε την ευκαιρία ο κύριος Σάντος να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να δείξω τον καλό μου εαυτό».

-Τι πιστεύεις ότι μπορούμε να κάνουμε στο EURO;

«Οι πιθανότητες που έχουμε είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχουμε τρεις ομάδες, οι οποίες είναι ισοδύναμες με τη δικιά μας και πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να προκριθούμε».

-Πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει η παρουσία σου στο γερμανικό πρωτάθλημα για την επιλογή σου στην τελική 23άδα, η οποία θα ταξιδέψει στην Πολωνία;

«Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δυνατό σε σχέση με τα άλλα πρωταθλήματα. Υπερτερεί σίγουρα σε δυναμικότητα. Πιστεύω ότι σίγουρα με έχει βελτιώσει και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

-Με δεδομένο ότι είσαι στο τελικό ρόστερ, φεύγει και το άγχος του ανταγωνισμού;

«Σίγουρα φεύγει ένα άγχος, γιατί από ό,τι βλέπουμε και στις προπονήσεις υπάρχει ένα άγχος όταν ξέρεις ότι πρέπει να «κοπούν» δύο ποδοσφαιριστές . Αυτή τη στιγμή είναι 23 παίκτες και σήμερα δεν έχει κανένα παιδί άγχος».

-Να περιμένουμε καλύτερα πράγματα από σένα στη συνέχεια;

«Αυτή τη στιγμή εγώ προσπαθώ για την Εθνική ομάδα. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία, εγώ θα είμαι έτοιμος».

-Όταν κλήθηκες στην προεπιλογή, τι ποσοστά έδινες να είσαι και στην αποστολή του EURO;

«Από τη στιγμή που κλήθηκα στην 25άδα το πίστευα πάρα πολύ και μέσα από τις προπονήσεις ήθελα να δείξω στον κύριο Σάντος ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ πέρα».

-Στην Πορτογαλία το 2004 ήσουν πολύ μικρός, τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι; Πίστευες τότε ότι μερικά χρόνια αργότερα μπορεί να είσαι μέλος αυτής της ομάδας;

«Εκείνη την περίοδο πανηγύριζα το EURO. Εκείνη η περίοδος ήταν ένα όνειρο. Αυτή τη στιγμή είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

{youtube}1efa7mJ2qaQ{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα