Φτωχότερο το πόκερ, «έφυγε» ο Amarillo Slim

18:17 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ένας από τους διασημότερους παίκτες πόκερ στον κόσμο, απεβίωσε την Κυριακή. Ο Amarillo Slim βρισκόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο και πάλευε για να κερδίσει άλλη μια μάχη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο θρύλος του πόκερ και ένας από τους γνωστότερους gamblers στον κόσμο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, χτυπημένος από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Τόμας Όστιν Πρέστον Τζούνιορ (αριστερά στη φωτό), όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε και πέθανε στην πόλη Αμαρίλο του Τέξας και υπήρξε από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό ώστε το πόκερ να

γίνει δημοφιλές ανά τον κόσμο. Πριν γίνει γνωστός για τις ικανότητές του, τριγυρνούσε στις ΗΠΑ μαζί με τον έτερο θρύλο του πόκερ, Ντόιλ Μπράνσον, αναζητώντας... δράση. Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό και εκτός συνόρων (σε όσους τουλάχιστον ασχολούνταν με το πόκερ, που πάντως δεν ήταν πολλοί εκείνοι την εποχή) το 1972, χρονιά κατά την οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο main event του WSOP κερδίζοντας έπαθλο ύψους 60.000 δολαρίων.

Ο Slim, ο οποίος μπήκε στο Poker Hall of Fame το 1992, υπολογίζεται ότι κέρδισε περίπου 590.000 δολάρια από τη συμμετοχή του σε διάφορα τουρνούα. Η ζωή του επρόκειτο να γυριστεί σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, ωστόσο η ιδέα αυτή έχει προς το παρόν εγκαταλειφθεί για άγνωστο λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα