Φύσσας: «Η Ελλάδα έχει ταλέντο και πρέπει να το καταλάβει»

11:16 7/1/2012 - Πηγή: OnSports

Την πίστη του στις δυνατότητες και το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή εξέφρασε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος τόνισε πως με την οικονομική κρίση ήρθε ο καιρός οι ομάδες να εμπιστευτούν περισσότερο τα εγχώριο... προϊόντα.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», ο team manager της Εθνικής μας ομάδας, Τάκης Φύσσας, είπε: «Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα, μπορεί οι υποδομές μας να μην είναι ανάλογες των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης,

ωστόσο ανέκαθεν εγώ πίστευα στις ικανότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η Ελλάδα έχει ταλέντο και είναι καιρός να το καταλάβει. Η οικονομική κρίση σίγουρα δημιουργεί προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αφαιρεί ποιοτικούς παίκτες που υποχρεούνται να φεύγουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ελληνοποίησης που ήδη βλέπουμε από κάποιες ομάδες, μπορεί να βγει και κάτι καλό από αυτή την ιστορία.

Βέβαια δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, για να αρχίσουν να εμπιστεύονται οι ομάδες τους Έλληνες παίκτες. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κουραστήκαμε τόσα χρόνια να βλέπουμε τόσα ταλέντα σε επίπεδο Εθνικής Νέων και Ελπίδων και μετά να τους... τρώει η μαρμάγκα. Τόσα και τόσα παιδιά χάθηκαν, επειδή οι σύλλογοι τους αγνόησαν, προτιμώντας ξένους αμφιβόλου ποιότητας. Πολλοί ξένοι ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά πολύ λίγοι ήταν αληθινά ποιοτικοί.

Εξυπακούεται ότι αυτή η κατάσταση μας χαροποιεί όλους όσοι ζούμε σε καθημερινή βάση μέσα στις Εθνικές ομάδες. Ο κ. Σάντος έχει δείξει ότι παρακολουθεί τους πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας και δεν διστάζει να καλεί στην Εθνική ακόμα και μικρά παιδιά. Να είναι σίγουροι οι απανταχού πιτσιρικάδες ότι αν δείξουν ότι αξίζουν, θα πάρουν την ευκαιρία τους στις Εθνικές ομάδες. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή από τον Τύπο. Όταν ένας παίκτης νεαρής ηλικίας βλέπει πρωτοσέλιδα του στιλ «νέος Μέσι ή νέος Μαραντόνα», λογικό είναι να μην καταφέρνει να είναι προσγειωμένος. Πρέπει και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν με τη στάση τους στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών».

Τέλος, αναφορικά με τον Κώστα Σταφυλίδη, είπε: «Μου αρέσει πολύ ο Σταφυλίδης. Έχει περίσσιο αγωνιστικό θράσος για την ηλικία του και αν δουλέψει, θα πάει μπροστά. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην ηλικία του που έχουν δείξει επίσης καλά στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα