Γερουλάνος: «Καμία πρόταση με την επίφαση του αυτοδιοίκητου»

Μήνυμα προς τους φορείς του ποδοσφαίρου πως δεν θα δεχθεί καμία πρόταση που θα του έρθει… τυλιγμένη γύρω από την επίφαση του αυτοδιοίκητου, έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην ευρεία σύσκεψη μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων του ποδοσφαίρου και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Παύλος Γερουλάνος:

«Είναι

πολύ σημαντική η συμμετοχή σας σήμερα. Αλλά και η συνεργασία μας στην προσπάθεια που γίνεται. Εκεί που βρήκαμε κοινό τόπο, κοινούς στόχους και κοινές φιλοδοξίες κάναμε μαζί πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει για να μπει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και σας ευχαριστώ ειλικρινά για την συμβολή σας σ’ αυτό. Δείξατε θάρρος, αποφασιστικότητα και σπάσατε ταμπού δεκαετιών.

Προφανώς, σήμερα είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε τι κάναμε σωστά, τι κάναμε λάθος και πώς θα πορευτούμε από εδώ και μπρος. Διότι λάθη κάναμε, διότι πισωγυρίσματα είχαμε, διότι ο δρόμος μέχρι σήμερα δεν ήταν πάντα ίσιος και διότι το έργο δεν τελειώνει εδώ. Το έργο τώρα ξεκινάει. Και για να πάμε στο επόμενο βήμα πρέπει και πάλι να βρούμε τους τόπους εκείνους στους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινές φιλοδοξίες.

Η άχαρη καθημερινότητα που ζούμε γνωρίζοντας, ή τουλάχιστον εικάζοντας, ποιος τα έπιασε, ποιος χαπακώθηκε και ποιος οργάνωσε το τελευταίο ραντεβού θανάτου, έχει αφήσει τον κυνισμό να φωλιάσει μέσα μας. Όμως ο κυνισμός αυτός μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε ως χώρα και αν δεν τον ξεριζώσουμε θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στη σημερινή μιζέρια. Για αυτό και πρέπει να είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη η απόφασή μας να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση που ξεκινήσαμε. Για να δείξουμε ότι ο ελληνικός αθλητισμός και συγκεκριμένα το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει πηγή πλούτου. Κοινωνικού πλούτου και επενδυτικού πλούτου.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό το σκεπτικό καταθέσαμε το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο είναι φιλόδοξο αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Θέλει να δημιουργήσει συνθήκες για να μπορεί να σχεδιάζει αθλητική πολιτική η χώρα μας. Αλλά και η κάθε Περιφέρεια για να πηγαίνουν τα χρήματα της Πολιτείας εκεί που πιάνουν τόπο και αλλάζουν τη ζωή του πολίτη. Να λειτουργούν σωστά τα γήπεδα και τα στάδια παρέχοντας ασφάλεια από φερέγγυους φορείς. Να αντιμετωπισθεί η βία και να σταματήσει να γίνεται ο αθλητισμός πηγή διαφθοράς. Να ρυθμίσει τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων και των μετακινήσεων τους ώστε να στηρίζουν τις ομάδες τους και όχι να τις απαξιώνουν. Να αντιμετωπίσει με σύγχρονους τρόπους τη μάστιγα του ντόπινγκ και να γίνει η Ελλάδα κέντρο αντι-ντόπινγκ στην ευρύτερη περιοχή. Να γίνει ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός πηγή ανάπτυξης και επενδύσεων.

Θέλουμε ένα νομοσχέδιο που προάγει τις αξίες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών, της δικαιοσύνης, του ευ αγωνίζεσθαι. Θέσαμε το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβ

Keywords
Τυχαία Θέματα