Γέστε: Βάσκος «αυτονομιστής» χωρίς… εκρηκτικότητα (photos+videos)

Ο Φρανθίσκο Γέστε μπορεί να ήρθε στον Ολυμπιακό μετά… βαΐων και κλάδων, ωστόσο, πολύ γρήγορα έγινε ο… αποδιοπομπαίος τράγος. Το Onsports σας παρουσιάζει τις μέρες και τα έργα του Βάσκου στον Πειραιά.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου την απόκτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού, βάζοντας τέλος στην… αγωνία που υπήρχε στο «λιμάνι» για την

εύρεση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να… γεμίσει τα παπούτσια του Αριέλ Ιμπαγάσα στην οργάνωση του παιχνιδιού των Πειραιωτών και θα του έδινε πολύτιμες ανάσες, ενόψει και της συμμετοχής της ομάδας στο Champions League.

Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως η έλευση του Βάσκου στον Ολυμπιακού έγινε μετά… βαΐων και κλάδων, τόσο από το σύνολο του αθλητικού Τύπου, όσο και από τους φιλάθλους των Πειραιωτών. Άλλωστε, το βιογραφικό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ήταν τόσο… βαρύ που δεν άφηνε αμφιβολίες. Αυτές είχαν προκύψει από το πέρασμά του από την Αλ Γουάσλ της Σαουδικής Αραβίας, από την οποία αποχώρησε με την έλευση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην τεχνική ηγεσία, χωρίς αυτό να παίξει σημαντικό ρόλο.

«Δεν αποφάσισα εγώ να φύγει. Ο Γέστε είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά η διοίκηση είχε αποφασίσει ότι ήθελε να τον αντικαταστήσει με άλλον παίκτη. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν τις παίρνω εγώ, απλώς ενημερώνομαι για αυτές από την ομάδα. Εγώ θέλω κάποιους παίκτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πλάνο έχει καταρτιστεί από την ομάδα», είχε αναφέρει ο Αργεντίνος τεχνικός, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πεινασμένος» για διακρίσεις»

Ο Φρανθίσκο Γέστε αφίχθη στην Ελλάδα την Τετάρτη 21 Ιουλίου και στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε «πεινασμένος» για διακρίσεις με τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως ήταν σε καλή κατάσταση, ακολουθώντας ειδικό ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να είναι έτοιμος.

«Έχω κάνει και κάποιες προπονήσεις μόνος μου γιατί ήξερα ότι η ομάδα ήταν ήδη στην προετοιμασία. Ένας σημαντικός ρόλος που είμαι εδώ είναι σίγουρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ξέρω επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που θα παίξω στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων. Δεν έχω μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ή με κάποιον άλλο συμπαίκτη μου. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω να κατακτήσουμε τίτλους», ήταν τα λόγια του.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα του Ολυμπιακού την επόμενη μέρα, λίγες ώρες μετά την παρουσίασή του από την Πειραϊκή ΠΑΕ και στην συνέχεια «πέταξε» για την Ολλανδία, προκειμένου να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας. Τα πρώτα δείγματα από τον έμπειρο άσο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς στις προπονήσεις που έγιναν στο Έρμελο, έδειξε δείγματα από το τεράστιο ταλέντο.

Καθυστερημένο ντεμπούτο

Ωστόσο, το… ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» άργησε να έρθει. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συμμετοχή του στ

Keywords
Τυχαία Θέματα