Για επιβεβαίωση ο Ηρακλής, για την έκπληξη η Λαμία

Ο Ηρακλής κυνηγάει το 6ο του τρόπαιο απέναντι στο αουτσάιντερ Λαμία στον τελικό του Κυπέλλου, που διεξάγεται στη Σύρο.

Η έννοια «ο θεσμός των εκπλήξεων» που έχει αποδοθεί στο Κύπελλο συνήθως του ταιριάζει… γάντι μέχρι τον τελικό. Κάπου εκεί, όπως έχει αποδείξει η ιστορία μέχρι σήμερα, με μία και μοναδική εξαίρεση, εκείνη της Νίκαιας το 2003, η ισορροπία επανέρχεται και τα φαβορί επικρατούν.

Στον σημερινό τελικό

(21.00, ΟΤΕ TV) ανάμεσα στον Ηρακλή, που προκρίθηκε έναντι του Ολυμπιακού και της Λαμίας, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, οι «κυανόλευκοι» έχουν αδιαμφισβήτητα το πρώτο χέρι, βάσει σύνθεσης, φετινής πορείας, αλλά και προϊστορίας.

Τόσο η ίδια η ομάδα της Ρούμελης το 2007 στην Πάτρα όσο και η ΕΑΠ την επόμενη σεζόν στην Ορεστιάδα έκαναν την έκπληξη φτάνοντας στον τελικό, αμφότερες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, περιορίστηκαν ωστόσο στο ασημένιο μετάλλιο της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Ανδρεόπουλου θα επιχειρήσει να κάνει την… ανατροπή, με βασικό «όπλο» τη μαχητικότητα και το πείσμα που επέδειξε στον ημιτελικό, με την απουσία ωστόσο του τραυματία Τσούροβιτς να αποτελεί μεγάλο πλήγμα

Αφού πήρε τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για την περσινή του ήττα στον τελικό, ο Ηρακλής βάζει πλώρη για τον πρώτο του τίτλο, πριν επικεντρώσει την προσπάθειά του στο πρωτάθλημα. Ο «Γηραιός» έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό και με τον Ντεσπέιν να επιστρέφει δυναμικά δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το 6ο του τρόπαιο στον θεσμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα