Για... πρόεδρος ο Νενέ στους Ουίζαρντς

Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ολοκλήρωσαν τη σεζόν με είκοσι νίκες, αλλά οι έξι από αυτές σημειώθηκαν στα ισάριθμα τελευταία ματς, ενώ οι παίκτες προσδίδουν την αγωνιστική άνοδο στην προσθήκη του Νενέ.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος σέντερ αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Ντένβερ Νάγκετς στις 15 Μαρτίου. Από τότε η εικόνα των «μάγων» βελτιώθηκε, αν και ο Νενέ πέρασε πρόβλημα τραυματισμού. Στο τέλος, όμως, ήταν υγιής και οι Ουίζαρντς τελείωσαν την regular season με σερί έξι νικών!

«Όλοι γνωρίζουν πως ο Νενέ είναι

άξιος εμπιστοσύνης» δήλωσε ο Τρέβορ Μπούκερ. Ο Τζόρταν Κρόφορντ πρόσθεσε: «Ο Νενέ έκανε ευκολότερες τις δουλειές όλων μας», ενώ ο Τζον Ουόλ ισχυρίστηκε: «Μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι επαγγελματίας, θέλει νίκες και αποτελεί παίκτη της ομάδας».

Μάλιστα η πρώτη επιλογή του ντραφτ του 2010 επεκτάθηκε επί του ζητήματος κατηγορώντας τους πρώην συμπαίκτες του, Νικ Γιανγκ και Τζαβέιλ Μακ Γκι: «Μερικές φορές ήταν δύσκολα με τους Νικ και Τζαβέιλ, επειδή ζητούσαν διαρκώς τη μπάλα. Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω την ομάδα με αυτούς στο ρόστερ. Πιστεύω ότι η απόκτηση του Νενέ ήταν η σωστή απόφαση. Πρώτα κάναμε πλάκα στα αποδυτήρια και στο τέλος είχαμε σοβαρευτεί όλοι. Βελτιώθηκαν και οι σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες. Ήταν σαν να είχαμε δύο διαφορετικές σεζόν εντός μίας. Αυτές χωρίστηκαν με τις ανταλλαγές που κάναμε».

Εν τω μεταξύ, οι Ουίζαρντς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αποδέσμευσης του Αντράι Μπλάτσε. Συγκεκριμένα προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τον νέο κανόνα περί «σπάσιμου» του συμβολαίου χωρίς αποζημίωση. Όλες οι ομάδες της λίγκας δικαιούνται μία σχετική περίπτωση ανά σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα