Για το ρεκόρ συμμετοχών στον Κλασικό Μαραθώνιο

18:22 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Με στόχο να υπερβούν τις 30.000 συμμετοχές οι διοργανωτές του 30ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας ανοίγουν την διαδικασία εγγραφών στις 11/3, οκτώ μήνες πριν την εκκίνηση.

Πέρυσι η συμμετοχή στον Μαραθώνιο είχε φτάσει τις 12.000 και με τους αγωνιζόμενους στους παράλληλους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων έφτασε τις 30.000 αριθμός που… γλύκανε τον ΣΕΓΑΣ αλλά και τον μέγα

Χορηγό του Κλασικού Μαραθώνιου, ΟΠΑΠ Α.Ε.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου για τη διεθνή διοργάνωση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής τόνισε: Το σύνθημά μας για τον εφετινό Μαραθώνιο είναι: «Τρέξτε να γραφτείτε, αν θέλετε να τρέξετε». Κι αυτό γιατί θα υπάρξει πλαφόν συμμετοχών, το οποίο όταν καλυφθεί δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις. Η συνεργασία με την ΟΠΑΠ μας δίνει τη σιγουριά και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλά και να αναβαθμιστεί ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, ώστε να διευρυνθεί η ακτινοβολία και το κύρος του ως το σημαντικότερο ετήσιο μαζικό αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σπανουδάκης είπε: «Επιδίωξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να εκμεταλλευτεί το γεγονός, όχι για να διαφημιστεί, αλλά για να επαυξήσει την προσπάθεια προβολής της χώρας σε ένα τριπλό πεδίο στο οποίο διαθέτουμε αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα: του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, που ευθέως παραπέμπουν στον τουρισμό, μια από τις βασικές “ατμομηχανές” τις οποίες χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να βγει από το “τούνελ” της οικονομικής κρίσης».

Η έδρα της AIMS – Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων, έχει εγκατασταθεί στη λεωφόρο Σπύρου Λούη, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, πράξη συμβολική, αλλά και ουσιαστική που γιορτάζει φέτος το 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο Πάκο Μποράο (πρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων) είπε: «Αποτελούσε όνειρο ζωής η εγκατάσταση της AIMS στην Αθήνα και είμαστε ευτυχείς για τη συγκυρία να έχουμε την έδρα μας σε ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός θρύλου, ο οποίος καθιέρωσε τον Μαραθώνιο ως άθλημα από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Σπύρου Λούη. Η Ένωση με τα 320 και πλέον μέλη της είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την ΟΠΑΠ Α.Ε., τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΟΤ και τους διοργανωτές του Κλασικού Μαραθώνιου, για να αναδειχθεί η ιστορία αυτής της υπέροχης χώρας, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, η αναγνώριση των αθλητικών αξιών, όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη, όλες αυτές οι αξίες που ενώνονται με τα δρομικά αγωνίσματα».

Ο Κώστας Παναγόπουλος, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, τόνσε: «Ο φιλόδοξος στόχος μας για εφέτος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 30.000. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες, καθώς πρόκειται για τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο και την συμπλήρωση 30 ετών από την λειτουργία της AIMS, που πλέον εδρεύει στη Αθήνα με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ. Δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα