Γιατί έτσι του αρέσει!

Τι και αν έχασε δύο ματς μέσα στο σπίτι του, τι και αν πήγε να «βγάλει» τη ψυχή του στο Ταταρστάν, ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τον τρόπο και με τον μεγάλο στρατηγό Ομπράντοβιτς κέρδισε την Ούνιξ και μαζί το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπου περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβιβ, που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο πριν την Πόλη!

Ο Ζοτς όπως και πέρσι (στη Βαρκελώνη) μας τρέλανε με την πεντάδα που ξεκίνησε το ματς και απέδειξε

πόσο μάγκας είναι. Μήτσος και Σάρας κατέθεσαν ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήρια τους, ενώ ο Καιμακόγλου έμελλε να είναι ο άνθρωπος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο Καζάν, όπου η …χαρμολύπη επικράτησε, καθώς μπορεί να μην ήρθε η νίκη, αλλά η ήττα της Φενέρ από την Αρμάνι, τους έστειλε στους «8», πάνω βέβαια στη Μπαρστελόνα…

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λοιπόν, από το πρώτο λεπτό θέλησε να δείξει την εμπιστοσύνη προς όλους τους παίκτες του, επαναλαμβάνοντας την τακτική που του χάρισε το έκτο Ευρωπαϊκό. Όπως πέρσι, σχεδόν τέτοια εποχή, επέλεξε να «εμφανίσει» από το πουθενά τους Τέπιτς – Καλάθη, έτσι και στο Καζάν σ’ ένα παιχνίδι – σταθμό, ξεκίνησε με τους Μάριτς, Λόγκαν, αφήνοντας στον πάγκο τους Διαμαντίδη, Μπατίστ αλλά και τον Σάτο, καθώς ξεκίνησε ο Περπέρογλου στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος πολλάκις, για να φτάσει το «τριφύλλι» μακριά θα χρειαστεί και τα 12 όπλα του.

Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Λόγκαν, την σκυτάλη πήραν οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, δείγμα και του ξεκούραστου Σαββατοκύριακου που είχαν (στο ματς με τον Ηλυσιακό). Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την καλή του παρουσία, αλλά και την εξαιρετική του άμυνα στα πρώτα 18 λεπτά του ημιχρόνου. Ένα κακό δίλεπτο, επέτρεψε στους Ρώσους με πρωτομάστορα τον σεσημασμένο …δολοφόνο Ντόμερκαντ να ροκανίσει τη διαφορά και από το -11 να μειώσει στο 38-40.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε δύσκολες ώρες στα χέρια των Καλάθη, Σάτο και «Μήτσου», αλλά μόλις βρήκε την ελάχιστη ευκαιρία …εκτέλεσε. Έτσι η Ούνιξ είδε ένα δεύτερο «στήριγμα» να εμφανίζεται, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή μονάχα ο Μακάρθι έμοιαζε συνεπής με εννέα πόντους και εξαιρετικές βοήθειες στην άμυνα (τέσσερις τάπες).

Στο δεύτερο μέρος αν και οι «πράσινοι» έδειξαν να ξεκινούν καλά, εν συνεχεία φάνηκε πως αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην επίθεση τους. Δίχως καθαρό μυαλό και υπομονή έπεσαν στις παγίδες των Ρώσων και ειδικά όταν ο Μήτσος κάθισε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, αυτό φάνηκε περισσότερο με τους Καλάθη – Λόγκαν να τα βρίσκουν …κομματάκι σκούρα. Επίσης ο Βερεμένκο, αν και είχε φορτωθεί πανέξυπνα με τέσσερα φάουλ, στην επίθεση δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, πριν …εγκλιματίσει ο Πασούτιν που ρίσκαρε να τον αφήσει μέσα στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, με τον θηριώδη σέντερ να υποπίπτει σε χαζό πέμπτο φάουλ προσπαθώντας να σταματήσει τον Διαμαντίδη που μόλις είχε αρπάξει το αμυντικό ριμπάουντ!

Με τον Μάριτς να …εμφανίζε

Keywords
Τυχαία Θέματα