Γιατί καταλήγουν στον Φορμίκα...

Τέσσερις ημέρες έμειναν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός το έφερε από δω, το πήγε από κει, κι όλα δείχνουν ότι κατέληξε στον Μάουρο Φορμίκα για να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με περίσσιο ταλέντο, ο οποίος το απέδειξε στο υψηλού επιπέδου αγγλικό πρωτάθλημα και αποτελεί επένδυση για το παρόν και το μέλλον!

Αργεντινός διεθνής επιτελικός μέσος, στα 23 του χρόνια, με κοινοτικό διαβατήριο, δικαίωμα να παίξει και στο Europa League,

τεχνίτης, γρήγορος και ποιοτικός, έχει όλο το «πακέτο» για να κάνει τη διαφορά. Από εδώ και πέρα νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά.

Εγώ που φτάσαμε οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν και πολλές επιλογές. Ή προχωρούν για να τελειώσουν τη μεταγραφή ή συμβιβάζονται με κάποια άλλη λύση «αμφιβόλου» αξίας, από τη στιγμή που τον Γενάρη δύσκολα βρίσκεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Οι απολύτως απαραίτητοι, άλλωστε, δύσκολα αλλάζουν φανέλα στη διάρκεια της σεζόν.

Με τον Φορμίκα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν θα έφευγε ποτέ από τη Μπλάκμπερν αν δεν υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με τον οποίο μένει ελεύθερος με μια χούφτα ευρώ το καλοκαίρι, αν τα «ρόδα» δεν αποφύγουν τον υποβιβασμό. Πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ τον απέκτησαν το καλοκαίρι και μέχρι τώρα έκανε τη σχετική απόσβεση με 21 συμμετοχές και 3 γκολ σε ένα γύρο της Πρέμιερ Λιγκ. Άρα τον δίνουν τώρα και παίρνουν κάποιον άλλο ή άλλους στην προσπάθεια να μείνουν στην κατηγορία, χωρίς κίνδυνο να τον χάσουν στο... τσάμπα σε λίγους μήνες!

Είναι σαφές ότι ο Μαρινάκης, με τη σύμφωνη γνώμη του Βαλβέρδε, αυτόν θέλει και γι' αυτόν είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση. Και μόνο το γεγονός ότι άνθρωπος που χειρίζεται την υπόθεση βρίσκεται στην Αγγλία για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Μπλάκμπερν, τα λέει όλα.

Ξέρω πολύ καλά ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, αλλά έτσι δεν συμβαίνει πάντα όταν ο παίκτης είναι καλός; Σε τελική ανάλυση, τι έχει να χάσει ο Ολυμπιακός; Και στον Ριέρα επένδυσε, ο Ισπανός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τελικά πουλήθηκε με τα ίδια που είχε αποκτηθεί από τη Λίβερπουλ, ίσως και περισσότερα...

Αφού δεν υπάρχει στο πλάνο κάτι ακόμη καλύτερο και ο Φορμίκα είναι τσεκαρισμένος απ' όλες τις πλευρές, η τελική κίνηση πρέπει να γίνει για να κλείσει αυτό το “κεφάλαιο”, να... γουστάρει και ο κόσμος και η ομάδα να βάλει ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στη μηχανή της. Τώρα που κορυφώνεται η μάχη για την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ πλησιάζουν και οι αγώνες του Europa League.

Υ.Γ.: Αν ο μεγαλύτερος αδερφός του Φορμίκα, δεν έπαιζε στην Ελλάδα δύσκολα θα ερχόταν στη χώρα μας για κάτι άλλο πέρα από διακοπές!

Keywords
Τυχαία Θέματα