Γκούμας στο Onsports: «Η γαλανόλευκη ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς να καταλήγει πάντα σε φάρσα ή σε τραγωδία, αλλά ενίοτε και σε ευτυχία! Μια φορά, ο πρώην διεθνής άσος της Εθνικής Γιάννης Γκούμας, τονίζει στο Onsports πως η «γαλανόλευκη» διαθέτει το μέταλλο να κοιτάξει στα μάτια τους Γερμανούς στον προημιτελικό της Παρασκευής(22/6) και γιατί όχι, να αναβιώσουν ημέρες Πορτογαλίας!


Ο νυν τεχνικός της Γλυφάδας θεωρεί «κλειδί» την αμυντική μας λειτουργία κόντρα στον «killer» Μάριο Γκόμεζ και την παρέα του,

ενώ χαρακτηρίζει μεγάλο πλήγμα την απουσία του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη.


- Πόσες ελπίδες πρόκρισης έχει η Εθνική με αντίπαλο τα «πάντσερ» της Γερμανίας;

«Σίγουρα το φαβορί σε κάθε περίπτωση είναι η Γερμανία, που μαζί με την Ισπανία, θεωρούσα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, πως είναι οι δύο επικρατέστερες ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Το άγχος της πρόκρισης στην προκειμένη περίπτωση δεν θα βαραίνει εμάς, αλλά τους Γερμανούς.

Η Εθνική μας έχει εκπληρώσει τον αρχικό στόχο της που ήταν η πρόκριση από την φάση των ομίλων και από εδώ και πέρα, θα παίζει ελεύθερα. Εχουμε άριστη ψυχολογία, μεγάλη πίστη στις δυνατότητες και εφόσον μας χαμογελάσει και λιγάκι η τύχη, γιατί όχι να μην κάνουμε την ζημιά στους Γερμανούς και να περάσουμε εμείς στην ημιτελική φάση».


- Σε ποια σημεία θεωρείτε πως θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή ο Φερνάντος Σάντος και οι διεθνείς μας για να παραμείνουν μέχρι το τέλος μέσα στη διεκδίκηση της νίκης – πρόκρισης;

«Η μεγάλη δυναμική της επιθετικής γραμμής αποτελεί το μεγάλο όπλο της Γερμανίας, κάτι που καταδεικνύει και η συχνότητα με την οποία σκοράρει. Ωστόσο, η Εθνική μας διαθέτει καλή αμυντική λειτουργία όπως απέδειξε στο ματς με την Ρωσία και μπορεί να μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου.

Οσο τους κρατάμε στο μηδέν και ο χρόνος περνάει, οι Γερμανοί φυσιολογικά θα αγχώνονται και θα ανοίγονται στην επίθεση, κάτι που ενδεχομένως να μας δώσει την δυνατότητα να χτυπήσουμε μέσω των αντεπιθέσεων».


- Πόσο μεγάλο πλήγμα είναι η απουσία του τιμωρημένου Γιώργου Καραγκούνη;

«Κατά την γνώμη μου πρόκειται για τεράστια απουσία. Ο Γιώργος είναι αποτελεί την προσωποποίηση της ψυχής αυτής της ομάδας. Με το πάθος και την θέληση που βγάζει στο χορτάρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσηκώσει και να συμπαρασύρει όλους τους παίκτες».


«Εξω η πολιτική, από το ποδόσφαιρο»


- Εκτιμάτε πως δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στον Σάντος και τους παίκτες του, οι πολιτικές «πινελιές» που προστίθενται στο «κάδρο» της αναμέτρησης;

«Δεν νομίζω ότι προσφέρουν έξτρα κίνητρο. Η Εθνική, όπως προανέφερα, έχει πετύχει τον αρχικό στόχο που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά. Συν τοις άλλοις, θεωρώ πως είναι σφάλμα να μπλέκουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό. Τα πολιτικά θέματα δεν θα πρέπει να τα συνδέσουμε με την πολιτική, στην αναμέτρηση κόντρα στους Γερμανούς».

- Οι Ελληνες αρχίζουν να ζουν ξανά σε ρυθμούς

Keywords
Τυχαία Θέματα