«Η UEFA θα καταρρίψει τις κατηγορίες»

Οι συνήγοροι των Μάκη Ψωμιάδη, Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Τσακογιάννη βρίσκουν ισχυρό υπερασπιστικό χαρτί των πελατών τους στην επιστολή της UEFA προς τον ανακριτή, Γιώργο Κασίμη, με την οποία τονίζεται πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιχνίδια που υπήρχαν στους φακέλους ήταν στημένα.

Οι Χρήστος Στάθης, Χρήστος Μυλωνόπουλος και Γιάννης Μαρκουλάκος μίλησαν στην

εφημερίδα Sportday και υποστήριξαν πως με την επιστολή αυτή, που έφτασε από την UEFA στα χέρια του ανακριτή Γιώργου Κασίμη, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό να καταρριφθούν πολλές από τις κατηγορίες που έχουν προσάψει στους πελάτες τους για τα «στημένα» παιχνίδια και θα χρησιμοποιηθεί δεδομένα σαν υπερασπιστικό χαρτί.

«Θεωρώ πλέον ότι κάποτε θα πρέπει να γίνει μία έρευνα για να δούμε ποιοι εξωδικαστικοί νοσηροί νόες "έστησαν" την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και για ποιον αποπροσανατολιστικό λόγο», είπε αρχικά ο κ. Στάθης, συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Γνωστό είναι ότι για να έχουμε παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την 9/2001 της απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, χρειάζονται επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Δεν ξέρω μετά το στάδιο του συμβουλίου εάν θα υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, επαρκείς δηλαδή για την παραπομπή των κατηγορουμένων. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε παραπομπή».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Ο κ. Κασίμης δεν κάθισε καθόλου άπραγος με αυτή τη δικογραφία. Σκεφτείτε ότι είχε κάνει -από όσο έχω πληροφορηθεί, και με δικά του έξοδα- ταξίδια δύο φορές στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει ενέργειες τις οποίες θεωρούσε πιο σημαντικές ενδεχομένως και από την επιστολή αυτή στην UEFA».

Τέλος, για τη μεταφορά του Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια σχολίασε: «Θεωρώ ότι ήταν μία παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχθεί, όντας αθώος, να κρατηθεί προσωρινά για μία υπόθεση, για την οποία δεν υπάρχει ίχνος εμπλοκής του. Θεωρώ δε ότι δικαιώνομαι και εγώ ως υπερασπιστής του, όταν από τη πρώτη στιγμή διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου περί της αθωότητας του υιού και πατέρα Ψωμιάδη».

Ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Χρήστος Μυλωνόπουλος, με τη σειρά του δήλωσε: «Η εξέλιξη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την αθωότητα του κ. Μπέου και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό, το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πράξη απάτης, εκβίασης, σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και μεθόδευσης αγώνα. Βρίσκεται σε αρμονία και με το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ -αν και το διατυμπανίσαμε- ουδεμία ζημία δήλωσε, ούτε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και επομένως UEFA και ΟΠΑΠ ταυτίζονται ότι ουδόλως εβλάβησαν από τον κ. Μπέο. Η δήλωση της UEFA είναι ταφόπλακα της κατηγορίας. Ελπίζω να αξιολογηθούν και τα νέα αυτά στοιχεία και συντόμως να επιστρέψει ο κ. Μπέος στα πέντε παιδιά του, στην οικογένειά του και στον Ολυμπιακό Βόλου».

Ενώ τέλος, ο Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος του Γιώργου Τσακογιάννη, τόνισε: «Η δικογραφία ξεκίνησε και βασίστηκε σε έγγραφα της UEFA. Σε καταθέσεις μαρτύρων από την UEFA. Και ο εισαγγελέας και

Keywords
Τυχαία Θέματα