Η ΑΕΚ, ο Διομήδης και η παράδοση

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου ανδρών ΑΕΚ-Διομήδης και Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ την Τετάρτη κάνουν αγωνιστικό… ποδαρικό στον Φλεβάρη.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει περισσότερους λόγους από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία της Α1 Ανδρών, Διομήδη Άργους να επιδιώξει (στον Βύρωνα στις 18:30) την πρόκριση στον τελικό. Η Ένωση ποντάρει ότι θα βρει εκεί τον ΠΑΟΚ

και ως γνωστόν έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και στους δύο θεσμούς.

Ο Διομήδης όμως έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ «12 στα 12» στις φετινές του αναμετρήσεις και μια μεγάλη πρόκληση: να νικήσει επιτέλους την ΑΕΚ στην -εκάστοτε- έδρα της. Η Ένωση έχει 8 νίκες σε 8 αναμετρήσεις , 7 για πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο.

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας, ως αρχηγός είναι σίγουρος για την νίκη της ΑΕΚ: «Είναι ένας πρόωρος τελικός. Έχουμε το πάνω χέρι λόγο έδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύω το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση. Ο Διομήδης είναι άξια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τον σεβόμαστε. Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του. Έχουμε μία σταθερότητα στην απόδοση μας που πρέπει να την δείξουμε. Οι άμυνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχει εμπειρία, αλλά και ο Διομήδης έχει τέσσερις διεθνείς αθλητές. Θα μετρήσει ποιος το θέλει πιο πολύ. Οσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε στον αγώνα με τον Δούκα, θέλω να πω ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα στην καριέρα μου με τους διαιτητές και ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου. Αν είχα κάνει κάτι το μεμπτό θα ζητούσα συγνώμη, ήταν άδικο αυτό που έγινε και είμαι σίγουρος πως θα λάμψει η αλήθεια».

Ο Νίκος Κοκολοδημητράκης υπερθεματίζει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πιστεύω ότι όλοι στην ΑΕΚ έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αβαντάζ της έδρας. Πρέπει να περιορίσουμε την σκληροτράχηλη άμυνα που έχει ο Διομήδης και τον καλό του τερματοφύλακα. Μια σοβαρή ΑΕΚ μπορεί να καταφέρει να ‘’ξεκλειδώσει’’ την άμυνα του αντιπάλου μας. Αν και ο Διομήδης έχει κάποιους έμπειρους παίκτες στη σύνθεση του, η ΑΕΚ θεωρώ πως έχει μεγαλύτερη εμπειρία και στα παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια».

Ευκαιρία για… ανατροπή «βλέπει» ο δεξιός εξτρέμ του Διομήδη Νίκος Σαμαράς: «Είναι ένας θεσμός που είναι διαφορετικός. Παίζουμε σε μία καυτή έδρα. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ΑΕΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, λόγω έδρας. Εμείς βέβαια είμαστε προετοιμασμένοι. Θα μετρήσει το ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της. Η αλήθεια τα πιο σημαντικά παιχνίδια τώρα αρχίζουν. Θα είναι ένα τεστ για εμάς, να δείξουμε και στα δύσκολα τι δυνατότητες έχουμε. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια στην έδρα της και είναι καλή ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση».

Ενώ ο αριστερός εξτρέμ Γιώργος Ζαραβίνας, εκτιμά: «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όπως άλλωστε έγινε και στο ματς πρωταθλήματος στο Άργος. Θα συμβάλλουν και οι δύο ομάδες σε αυτό και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Η ατμόσφαιρα στο ματς της Α1 ανδρών ήταν θαυμάσια με φιλάθλ

Keywords
Τυχαία Θέματα