Η ΑΕΚ στα play-off

Από τη χρονιά που τα play-off μπήκαν στην καθημερινότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ποτέ της δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σπουδαίο στο… μίνι πρωτάθλημα.

Στο μυαλό της διοργανώτριας αρχής, όταν αποφασίστηκε η διεξαγωγή των play-off υπήρχαν τα μεγαλύτερα έσοδα, τόσο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Επίσης, το ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος υποτίθεται πως θα ήταν αμείωτο.

Φευ! Σχεδόν τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν πράξη. Οι περισσότερες

ομάδες που συμμετέχουν στα play-off βλέπουν τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις περισσότερο ως αγγαρεία, παρά σαν καθήκον.

Η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες, που συμμετέχει ανελλιπώς στη συγκεκριμένη διαδικασία. Η πρώτη της σεζόν μάλιστα, ήταν και η πιο δύσκολη. Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα εντός γηπέδων, η υπόθεση του Βάλνερ, την ανάγκασε να βρεθεί στα play-off για να διεκδικήσει τη θέση των προκριματικών του Champions League.

Το… ξενέρωμα στην ομάδα ήταν τόσο μεγάλο όμως, που κανένας δεν κοίταξε σοβαρά τη συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη 2η θέση της μίνι διοργάνωσης και να βρεθεί στο Europa League.

Στα έξι παιχνίδια που έδωσε, γνώρισε δύο συντριβές από τον Παναθηναϊκό (4-1) και Άρη (4-0) εκτός έδρας με αποτέλεσμα να μην έχει νόημα η προσπάθειά της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι δύο της εντός έδρας νίκες με Πανιώνιο (5-0) και Άρη (1-0) δεν της εξασφάλισαν τίποτα με τον Παναθηναϊκό να της… κλέβει τη 2η θέση της βαθμολογίας.

2008-09

Έχοντας τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, πίσω από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο στόχος της ΑΕΚ, ήταν να τερματίσει στην πρώτη θέση των play-off για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League.

Ο στόχος της, μπορεί να μην ήρθε εις πέρας, ωστόσο κατάφερε να… κερδίσει τουλάχιστον μία θέση στη βαθμολογία, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ χαμηλότερα. Διεκδίκησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όπου στο ΟΑΚΑ βέβαια ήθελε τη νίκη με 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αντί αυτού όμως, υπέστη την ήττα με 2-0 και έτσι τελείωσε τη χρονιά της, χωρίς να ευνοηθεί ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

2009-10

Ακόμα μία τραγική σεζόν για την ΑΕΚ, ήρθε στο τέλος της, ούσα στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η διαδικασία των play-off για ακόμα μία φορά της έδωσε μία… παραπάνω θέση ωστόσο δεν αποτελεί επιτυχία, το να τερματίσει απλά πάνω από τον Ολυμπιακό, καθώς και πάλι ήθελε να βρεθεί στα προκριματικά του Champions League.

Στα play-off είχε μόλις δύο νίκες στα έξι παιχνίδια που έδωσε, ωστόσο η… γεύση που άφησαν οι παίκτες της ομάδας στους φίλους της, ήταν θετική, καθώς για την τελευταία αγωνιστική, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού αφήνοντάς τον στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας.

2010-11

Στην 3η θέση της βαθμολογίας επέστρεψε πέρυσι η ΑΕΚ, μετά την καν

Keywords
Τυχαία Θέματα