Η... ακτινογραφία του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

10:46 4/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το Onsports συγκρίνει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε έξι τομείς - κλειδιά.

Ο τίτλος για την αγωνιστική αυτού του Σαββατοκύριακου στη Super League θα μπορούσε να είναι: «Ασπρόμαυρη απειλή». Εξάλλου, στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό

και στο ΟΑΚΑ ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ.

Με αφορμή, λοιπόν, το ντέρμπι ανάμεσα στους «πράσινους» και τον «Δικέφαλο του Βορρά» το Onsports προσπάθησε να συγκρίνει τους δύο αντιπάλους σε επτά τομείς - κλειδιά, ώστε να διαπιστώσει πού γέρνει η ζυγαριά. Οι Θεσσαλονικείς μετρούν 11 διαδοχικές ήττες εκτός έδρας για το πρωτάθλημα, όμως το ματς αυτό δεν παύει να παίζει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση - τίτλος.

ΦΟΡΜΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια έχει ο Παναθηναϊκός, με τις δυο τελευταίες να είναι συνεχόμενες. Οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να βρίσκουν ξανά το ρυθμό τους, όπως έδειξαν στο τελευταίο παιχνίδι τους στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη, όμως, η διακοπή του πρωταθλήματος με την αναστολή της αγωνιστικής τους πήγε… πίσω. Το θετικό για τον Φερέιρα είναι πως μπορεί να ποντάρει στις επιστροφές κάποιων παικτών, πλην όμως, υπάρχει στη… μέση και η κούραση από τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων στα οποία συμμετείχαν εννέα ποδοσφαιριστές του.

ΠΑΟΚ: Από τις 11 Φεβρουαρίου και το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ έχει να πανηγυρίσει νίκη ο ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν τα δύο ματς με την Ουντινέζε και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη, όπου ήταν ανώτερος και «πλήρωσε» την κούραση. Ωστόσο, είναι αήττητος στις πέντε τελευταίες του εξόδους στο πρωτάθλημα και έχει εδραιωθεί στην 3η θέση. Τα προβλήματα τραυματισμών παραμένουν, αλλά αυτοί που θα αγωνιστούν είχαν την... πολυτέλεια να ξεκουραστούν για πρώτη φορά φέτος για διάστημα 10 ημερών!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ο τομέας ψυχολογία είναι μια… ιδιαίτερη κατάσταση φέτος. Οι «πράσινοι», παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, έχουν καταφέρει να αφήσουν στην άκρη οτιδήποτε δεν αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και παίζουν πραγματικά με τον αέρα του (μελλοντικού) πρωταθλητή. Σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο κι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει καταφέρει να «ανεβάσει» αρκετά τους παίκτες του και να παίρνει το καλύτερο από τον καθέναν στα κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Όπως και να το κάνουμε οι θλάσεις που φτάνουν τις 30 είναι κάτι που προβληματίζει έντονα. Παράλληλα, όμως στον ΠΑΟΚ βλέπουν το ματς με τον Παναθηναϊκό ως την ευκαιρία να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την ΑΕΚ, έπειτα από την ήττα της από τον Άρη. Το γεγονός ότι το ματς στο ΟΑΚΑ θα είναι κεκλεισμενων των θυρών είναι σαφώς υπέρ των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι σε άδειες εξέδρες έφυγαν φέτος νικητές στον αγώνα με την ΑΕΚ (2-0). Οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη ολοκληρώθηκαν και πλέον άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στον τελευταίο στόχο που έμεινε, τη 2η θέση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμφίβολα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής παρουσίας του Παναθηναϊκού. Η διοίκ

Keywords
Τυχαία Θέματα