Η άμυνα στέρησε το όνειρο από τον Αστέρα

07:57 5/4/2012 - Πηγή: OnSports

Η πρόκριση σε έναν τελικό Κυπέλλου κρίνεται στις λεπτομέρειες και ο Αστέρας Τρίπολης έχασε την ιστορική ευκαιρία να φτάσει σε μια μεγάλη επιτυχία πληρώνοντας λάθη στην άμυνα.

Το τελευταίο διάστημα, οι Αρκάδες παρουσίαζαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, όντας η ομάδα έκπληξη του δεύτερου γύρου. Μυστικό των παικτών του Σάκη Τσιώλη ήταν η καλή άμυνα και οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη πλήρωσε τα λάθη των δύο κεντρικών αμυντικών που στοίχισαν τελικά την μεγάλη πρόκριση.

Μόλις στο 6’ ο Μπαρτολίνι αναγκάστηκε να κάνει φάουλ έξω από την περιοχή

στον Τάτο για να ανακόψει την επέλασή του, με αποτέλεσμα να δει, σωστά, την κόκκινη κάρτα από τον Κάκο. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντεπίθεση του Ατρόμητου ξεκίνησε από ένα λάθος που κάνει ο Πουλίδο στο χώρο του κέντρου. Αυτή η αποβολή ανάγκασε τον Αστέρα να αλλάξει τα πλάνα του, με τους Περιστεριώτες να σημειώνουν γρήγορα το γκολ για το 1-0. Οι Αρκάδες όμως ανέβασαν την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστή τον Ναβάρο, που κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, έγινε το 2-1.

Όμως στο 71’ ένα νέο τραγικό λάθος του Πουλίδο, που γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Μπαντή, χωρίς να δει τον Μήτρογλου, έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό του Ατρομήτου να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης και να δώσει στους «κυανόλευκους» το εισιτήριο για τον τελικό.

Η άμυνα του Αστέρα παρουσίασε προβλήματα και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη (2-2), αλλά και στην βαριά ήττα με 7-2 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε εκείνα τα δύο παιχνίδια ωστόσο, οι Αρκάδες δεν αγωνίζονταν με το βασικό κεντρικό δίδυμο των Πουλίδο, Μπαρτολίνι, αλλά λόγω απουσιών έπαιζε ο νεαρός Κουρμπέλης στη θέση του ενός εκ των δύο.

Στο κρίσιμο παιχνίδι όμως της Τετάρτης (4/4), οι δύο έμπειροι στόπερ του Αστέρα υπέπεσαν σε λάθη που αποδείχτηκαν μοιραία και στέρησαν από την ομάδα αλλά και όλη την Αρκαδία να πάει για πρώτη φορά σε έναν τελικό. Και οι δύο ήταν απαρηγόρητοι μετά το παιχνίδι, με τον Μπαρτολίνι να αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αποκλεισμό, που ήρθε με άδικο τρόπο για τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη που ακόμη και με παίκτη λιγότερο πίστεψαν στην πρόκριση και πάλεψαν γι’ αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα