Η ανάλυση του ντέρμπι

Χαίρετε κύριοι. Σαν λαός έχουμε αρκετά καλά. Είμαστε όμως και ο μοναδικός που θα μπορούσε να εκλέξει τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου για πρωθυπουργό.

Αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας, παρότι είναι φανερό πως είναι αδύνατον να συνεννοηθείς μαζί του (πόσο μάλλον να συνεργαστείς), μπορούμε να ασχοληθούμε απερίσπαστα με την καθημερινότητά μας, γνωρίζοντας πως η εκλεγμένη Βουλή των Ελλήνων φροντίζει για εμάς,

τους ήδη χρεοκοπημένους.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έχουμε το αθηναϊκό ντέρμπι. Με βάση την τελευταία εικόνα των δύο ομάδων είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Όπως ομολόγησε άλλωστε και ο Κωστένογλου, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η αντιμετώπιση του Λέτο

Η εκπληκτική εμφάνιση όμως των «πρασίνων» συνδυάζεται με όργια του Λέτο. Για την ακρίβεια ο Πορτογάλος προπονητής από τη στιγμή που έχασε και τον Νίνη και δεν είχε κανέναν σέντερ φορ να χρησιμοποιήσει, ελευθέρωσε τον Αργεντινό. Ο Λέτο στη νέα του θέση κάνει όργια και συμπαρασύρει μαζί του όλη την ομάδα. Έγραψα και μετά το παιχνίδι στην Τούμπα πως γίνεται ένα λάθος στον τρόπο φύλαξής του στην καινούργια του θέση. Προσέξτε, επειδή ο Λέτο είναι το πιο σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Παναθηναϊκού θεωρώ πως από την αντιμετώπιση του μπορεί να εξαρτηθεί το πόσο καλός θα είναι ο Παναθηναϊκός. Επειδή αγωνίζεται σαν τελευταίος παίκτης στην επίθεση, η αντίπαλη ομάδα τον υπολογίζει σαν σέντερ φορ και τον μαρκάρκουν τα στόπερ. Ο Λέτο, όμως, αναγκαστικά για να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του κατεβαίνει πολύ χαμηλά και παίρνει τη μπάλα στο ύψος της σέντρας. Σε αυτό το σημείο έγινε το λάθος τόσο από τους στόπερ του Εργοτέλη, όσο και από το Μαλεζά. Έπεφταν στην παγίδα και λες και μάρκαραν τον Τοτσέ τον έπαιρναν από πίσω. Αν όμως ο Λέτο πάρει μπάλα στο ύψος της σέντρας γυρίσει μούρη και βρει απέναντί του τον στόπερ της αντίπαλης ομάδας, σε καθάρισε. Ακόμα και να κοπεί (κάτι που δεν είναι εύκολο) έχει αναταράξει όλη τη λειτουργία της ομάδας που αμύνεται.

Ο Κωστένογλου πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να δώσει εντολή όταν θα αναγκάζει η ροή της φάσης κάποιον στόπερ να ακολουθεί την κίνηση του Λέτο αυτός να είναι οπωσδήποτε ο Κάλα. Η εντολή όμως που θα έχει αυτές τις μεμονωμένες στιγμές ο Ισπανός στόπερ είναι να βγαίνει πρώτος στη μπάλα, όπως στη φάση που η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό. Τις περισσότερες φορές όμως την κίνηση του Λέτο πρέπει να την παίρνει ο Μάκος. Η λογική λέει πως τόσο από φόρμα, αλλά και από το γεγονός πως οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό είναι κυρίως εξτρέμ η ομάδα του Φερέιρα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Το δεδομένο αβαντάζ μπορεί να το αντιμετωπίσει η ΑΕΚ μόνο αν μπορέσουν να βγάλουν εκτός ρυθμούς τον Λέτο. Εδώ ο Κωστένογλου έχει την τύχη ο Αργεντίνος στον νέο του ρόλο να κινείται κυρίως στους χώρους που μπορεί να ελέγχουν οι δύο μοναδικοί αξιόλογοι στα αμυντικά τους καθήκοντα παίκτες που διαθέτει. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι γεμάτο χαμηλής ποιότητας αμυντικογενείς

Keywords
Τυχαία Θέματα