Η διακοπή τον φρέναρε, αλλά δεν τον σταμάτησε!

22:41 4/1/2012 - Πηγή: OnSports

Με αρκετό καρδιοχτύπι ήρθε η νίκη του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αλλά οι τρεις βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμοι στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, σε συνδυασμό με τις γκέλες που έκαναν ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι σαφές ότι επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την απόδοση (και) των πρωταθλητών Ελλάδας,

οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Περιστερίου, αλλά έφτασαν στο στόχο κι αυτό είναι που μετράει, στο τέλος της ημέρας.

Σε μία αγωνιστική που ξεκίνησε δύο ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά και ολοκληρώθηκε την επόμενη, υπήρξαν πολλές γκέλες και εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον κατάφερε να κερδίσει, να παραμείνει μόνος πρώτος και να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι «πράσινοι» στα δύο εξ αναβολής παιχνίδια τους. Με άλλα λόγια κάλυψε το χάντικαπ και πό εδώ και πέρα στη χειρότερη περίπτωση θα μπει στα ίσια με τον «αιώνιο» αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο.

Ασφαλώς και δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της η ομάδα του Βαλβέρδε. Θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες, ωστόσο, η εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ μέρους, δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν προσδοκίες για πολλά περισσότερα.

Πάλι καλά δηλαδή που μπήκε το γκολ του Μαρκάνο και λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, καθώς αν περνούσαν μερικά ακόμη λεπτά και δεν είχε ανοίξει το σκορ, τα πόδια θα γίνονται ακόμη πιο βαριά και το ρίσκο μεγαλύτερο…

Στα συν της νίκης του Ολυμπιακού ήταν ασφαλώς τα εξαιρετικά ρεφλέξ του Μπάλας Μέγερι, σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει. Ο πιτσιρικάς Ούγγρος αποδεικνύει συνεχώς τον τελευταίο καιρό ότι πολύ δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, όποιος κι αν έρθει για να αντικαταστήσει τον Κοστάντσο, αφού έχει να δεχθεί γκολ από τις 26 Νοεμβρίου και την εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης!

Και ο Φετφατζίδης τα έδωσε όλα, παρότι είχε και καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι του. Το γεγονός, όμως, ότι τα δίνει όλα, σε συνδυασμό με το περίσσιο ταλέντο του, αρκεί για να διατηρείται ολοένα και περισσότερο στην ενδεκάδα.

Η παρουσία του Μακούν για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του βοήθησε τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί καλύτερα και να φτάσει τελικά στο γκολ, αλλά δημιούργησε προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, αφού αμυντικά βοήθησε λιγότερο από τον Μοδέστο.

Όσο για τον Μαρκάνο, αργά και σταθερά, αποδεικνύει ότι δεν είναι… Μέλμπεργκ, αλλά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ομάδας που μπορεί να βοηθήσει κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ζητούσε χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, αλλά σε έναν μαραθώνιο όπως αυτός του πρωταθλήματος, τα παιχνίδια που δινουν τίτλο, τελικά, είναι εκείνα, στα οποία δεν παίζεις καλά, αλλά κερδίζεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα