Η επιστολή της UEFA για τα στημένα

20:26 1/2/2012 - Πηγή: OnSports

Καμία εγγύηση για την εμπλοκή προσώπων ή ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας δεν έχει η UEFA, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στον ανακριτή της υπόθεσης.

Η πολυσέλιδη επιστολή της UEFA με θέμα «Εκκρεμής ποινική διαδικασία στην Ελλάδα – χειραγώγηση αποτελεσμάτων», την οποία αποκάλυψε το kavalagoal.gr,

ξεκαθαρίζει πως δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων ομάδων ή προσώπων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή της UEFA:

Εκκρεμής ποινική διαδικασία στην Ελλάδα – χειραγώγηση αποτελεσμάτων

Κύριε Ανακριτά,
Λάβαμε στις 17 Ιανουαρίου 2012 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, την επιστολή σας με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2011.

Σε απάντηση των ερωτήσεών σας, μπορούμε να σας δώσουμε τις ακόλουθες πληροφορίες.

«Η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η UEFA για την παρακολούθηση των αγώνων της UEFA, καθώς επίσης και των εθνικών πρωταθλημάτων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και των εθνικών κυπέλλων (η εταιρεία SPORTS – RADAR) έχει ένα σύστημα πληροφορικής πολύ πολύπλοκο που επεξεργάζεται τα δεδομένα περισσοτέρων από 300 χειριστών στοιχημάτων στην Ευρώπη και την Ασία. Το σύστημα αναλύει συνεχώς τα δεδομένα που σχετίζονται με τα στοιχήματα των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών συναντήσεων, ιδίως τα ποσοστά (επιτυχίας) που δίνουν οι χειριστές για αυτές τις συναντήσεις (μέσω διαφορετικών μεθόδων, όπως η άμεση μετάδοση των δεδομένων από τους χειριστές συστημάτων ή μέσω μίας άλλης μεθόδου που ονομάζεται «εξαγωγή δεδομένων από τον κυβερνοχώρο»). Το σύστημα παράγει «συναγερμούς» οι οποίοι βρίσκονται υπό συνεχή επεξεργασία, από μία δωδεκάδα εργαζομένων της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι όταν το σύστημα ανιχνεύει ύποπτες κινήσεις των ποσοστών, δημιουργείται ένας «συναγερμός» και κατά βάση, ένας υπάλληλος παρακολουθεί την κατάσταση απευθείας από την οθόνη του. Στη συνέχεια και εφόσον τα ύποπτα δεδομένα διαπιστώνονται πραγματικά, η εταιρεία προχωρά σε ένα έλεγχο της αληθοφάνειας των δεδομένων. Για παράδειγμα όταν έχουν παιχτεί πολλά στοιχήματα πάνω σε μία ομάδα εναντίον μίας άλλης, εξετάζεται αν τα αντικειμενικά δεδομένα μπορούν να εξηγήσουν αυτή την τάση που παρατηρείται στα πρακτορεία στοιχημάτων (απουσία πολλών σημαντικών παικτών σε μία ομάδα εξαιτίας τραυματισμών, σχετική σημασία της συνάντησης για τις δύο ομάδες κλπ). Όταν ένας αγώνας είναι ύποπτος, χωρίς να υπάρχει προφανώς μία αντικειμενική εξήγηση, συντάσσεται μία έκθεση και απευθύνεται στην UEFA.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τον συνεργάτη μας είναι μέθοδοι δοκιμασμένες και χρησιμοποιούνται επίσης και από τους ίδιους τους χειριστές στοιχημάτων για να παρακολουθούν την ανάπτυξη των ποσοστών σε άλλους χειριστές συστημάτων (ο σκοπός για τον χειριστή στοιχημάτων είναι να αναπροσαρμόσει τα ποσοστά του ανακαλύπτοντας τις τάσεις στους άλλους χειριστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να γνωρίζουν συγκεκριμένα περιστατικά σε σχέση με μία συνάντηση). Όταν αντιλαμβάνονται ότι σημαντικά ποσά έχουν στοιχηματισθεί πάνω σε έν

Keywords
Τυχαία Θέματα