«Η Εθνική… θέλει τον Πορτογάλο της»!

10:02 7/4/2012 - Πηγή: OnSports

Βαθιά… υπόκλιση στην προσωπικότητα και τις προπονητικές ικανότητες του προφεσόρε Φερνάντο Σάντος. Οι 12 Ελληνες τεχνικοί των ομάδων της Super League, σχολίασαν αποκλειστικά στο Onsports την ανανέωση του συμβολαίου της ΕΠΟ με τον Πορτογάλο τεχνικό για δύο ακόμη χρονιά.

«Όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει».

Με αυτό τον στίχο, ο Γιώργος Σεφέρης, θέλησε να εκφράσει την πίκρα του για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της, όχι όμως και τον Φερνάντο Σάντος!

Καθότι, παιδί της λογίζεται πλέον και ο 58χρονος προπονητής, έπειτα από ένα σωρό… βαρέα ένσημα κολλημένα στο βιβλιάριο, «προίκα» από την εργασία στην σκληρή κοινωνία του greek football.

Από το καλοκαίρι του 2001 και την πρώτη γνωριμία του - ως τεχνικός της ΑΕΚ - με το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, μέχρι και σήμερα, όπου η Εθνική βρίσκεται στο «ξέφωτο» του Euro 2012 και διατηρεί στραμμένες τις... κεραίες στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα παραμείνει τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια στην δεύτερη πατρίδα του και τον «γαλανόλευκο» πάγκο. Η «συμμορία» των 12 Ελλήνων προπονητών της Super League, χαιρετίζει την απόφαση της ΕΠΟ και πλέκει το εγκώμιο του εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

«Ό,τι καλύτερο…»

«Είναι ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει η ΕΠΟ. Μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτή την κίνηση. Πρόκειται για έναν προπονητή με γνώσεις, όραμα και κυρίως πλάνο. Και βέβαια τα αποτελέσματα, τον έχουν δικαιώσει».

ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ – ΑΕΚ

«Ενδεδειγμένη λύση…»

«Μεγάλη επιτυχία η ανανέωση του συμβολαίου του. Κατά την γνώμη μου για την πιο ενδεδειγμένη λύση. Η επέκταση της συνεργασίας με την Εθνική, αποτελεί απόρροια του θετικού έργου και της εξαιρετικής συνεργασίας με όλο το επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Η παρουσία του στην ομάδα σε συνδυασμό με την καλή κλήρωση στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2014, δημιουργεί πολλές ελπίδες πρόκρισης. Είναι επίσης σημαντικό, ότι η ανανέωση της συνεργασίας «κλείδωσε» το κατάλληλο τάιμινγκ και πριν από την έναρξη του Euro».

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

«Ταυτισμένος με την Ελλάδα»

«Εγινε η πιο σωστή επιλογή, έπειτα από την επιτυχία της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2012. Ο Φερνάντο Σάντος έχει ταυτιστεί με το ελληνικό στοιχείο, την κουλτούρα μας και γνωρίζει πλέον πρόσωπα και πράγματα. Δεν θα ήταν ότι το καλύτερο να μην συνεχίσει και να πάμε με άλλον τεχνικό στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014. Πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή που του άξιζε να΄χει συνέχεια στην Εθνική».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΦΗ

«Πολύ καλή επιλογή»

«Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τον πάγκο της Εθνικής. Ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύοντας σε βάθος χρόνου, θα προετοιμάσει όπως πρέπει την ομάδα για την διεκδίκηση της συμμετοχής στο επόμενο Μουντιάλ».

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ – ΞΑΝΘΗ

«Δίκαιο ν

Keywords
Τυχαία Θέματα