Η φάση που δεν «χαρίζεται» τίποτα

Τα λέγαμε εδώ και μέρες: Όποιος προσπαθούσε να κάνει σενάρια για τους πιθανούς ομίλους του ΤΟΡ-16 θα έπεφτε σίγουρα έξω.

Το "πάθημα" του 2010 (όταν Παναθηναϊκός και Μαρούσι βρέθηκαν παρέα) μας έγινε μάθημα και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο περιορισμός των ομάδων από την ίδια χώρα έχει καταστρατηγηθεί και ξεπεραστεί πλήρως επικρατώντας εκείνος που αφορά την αποφυγή ομάδων που ήταν μαζί και στην κανονική περίοδο.

Φάνηκε αυτό που λέμε: Από τις τέσσερις ισπανικές ομάδες, οι τρεις (Ρεάλ, Μάλαγα

και Μπιλμπάο) βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και φτιάχνουν μιά... μίνι Liga Endesa με τη Σιένα να συμπληρώνει την τετράδα. Από τις τρεις τούρκικες οι δύο βρέθηκαν παρέα (Εφές και Γαλατασαράι) στον όμιλο του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ. Το να δούμε τρεις ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο είχε να συμβεί από την περίοδο 2001-2002. Τότε που σε ένα γκρουπ είχαν βρεθεί τρεις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ) και σ' ένα άλλο τρεις ιταλικές (Μπένετον Τρεβίζο, Σκίπερ Μπολόνια και Σκαβολίνι Πέζαρο).

Τι έχουμε, λοιπόν, να πούμε μετά την κλήρωση; Ο Παναθηναϊκός εφόσον φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο είναι ικανός για την πρώτη θέση στον όμιλό του απέναντι σε ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, η Ούνικς Καζάν και το Μιλάνο. Απ' εκεί και πέρα η διασταύρωση θα του φέρει μία εκ των Μπαρτσελόνα- Μακάμπι και βέβαια είναι εμφανές ότι τα πλέι οφ είναι το "μεγάλο εμπόδιο" για τον Παναθηναικό στο δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη παρά το ΤΟΡ-16. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι ειδικά στη φάση των "16" τίποτε δεν είναι σίγουρο αν δεν... παίξεις μπάσκετ. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Επίσης είναι σημαντικό ότι στον όμιλο του Παναθηναϊκού οι διαφορές των τριών αντιπάλων του δεν είναι μεγάλες. Κι οπωσδήποτε κανείς δεν περιμένει να είναι το Μιλάνο τόσο κακό όσο ήταν στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός είναι σε σαφώς πιό δύσκολο όμιλο. Η ΤΣΣΚΑ είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση (και όχι μόνο...), η Εφές είναι "γεμάτη" ομάδα (έχει άλλου είδους προβλήματα αλλά διαθέτει βάθος, ποιότητα και λύσεις) και η Γαλατασαράι δεν βρίσκεται στο ΤΟΡ επίπεδο αλλά είναι καλή ομάδα και ικανή να παίξει ρόλο ρυθμιστή. Η διασταύρωση- εφόσον ο Ολυμπιακός βρεθεί σε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις- πιθανότατα θα φέρει μία εκ των Ρεάλ ή Σιένα.

Το ερώτημα που πλανάται όμως σε ό,τι αφορά στο ΤΟΡ-16 είναι το εξής: Είναι προτιμότερο να έχεις "μεγαθήριο" στο ΤΟΡ-16 ώστε να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα στα πλέι οφ;

Η ουσία έχει να κάνει όμως με το ότι στο ΤΟΡ-16 ξεχωρίζουν οι καλύτεροι. Άρα όσοι θέλουν να είναι καλύτεροι και να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να παρουσιαστούν πανέτοιμοι απ' αυτή τη φάση και μετά καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Αυτά σε πρώτη φάση... Για τις υπόλοιπες αναλύσεις έχουμε καιρό!

Όπως επίσης και για τις "συναντήσεις" που θα υπάρξουν ανάμεσα σε παλιούς "γνωστούς" κι "αντιπάλους" θα έχουμε χρόνο. Ο Ολυμπιακός θ' ανταμώσει και πάλι με Καζλάουσκας, Σφαιρόπουλο, Τεόντοσιτς και θα ξαναβρεί απέναντι τους πρώη

Keywords
Τυχαία Θέματα