Η γνωστή- άγνωστη...

Ούνικς Καζάν τη λένε... Κατέκτησε το 2004 το φάιναλ φορ του FEL της FIBA (είχε νικήσει στον τελικό 87-63 το Μαρούσι, στο οποίο ΔΕΝ αγωνιζόταν ακόμα ο Κώστας Καϊμακόγλου οπότε "αποφύγαμε" άλλη μιά σύμπτωση από τις πολλές που θα δείτε ότι υπάρχουν) και πέρυσι το Eurocup της ULEB (άλλο πάρτι, με 92-77 στον τελικό επί της Κάχασολ).

Συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων που κατέκτησαν

ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι ο 35χρονος γκαρντ, Πετρ Σαμοϊλένκο, παρών επίσης και στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2007 από την Εθνική Ρωσίας. Αντιτουριστικός στο στυλ, αλλά η Φενέρμπαχτσε ακόμα "θυμάται" τους 16 πόντους και τις 10 ασίστ που είχε εναντίον της στη νίκη της Ούνικς στην πρεμιέρα του Τορ-16. Παρεμπιπτόντως σ' όλη την κανονική περίοδο ο Σαμοϊλένκο είχε σημειώσει συνολικά 35 πόντους και είχε μοιράσει 23 ασίστ. Σ' ένα ματς, στο εναρκτήριο του Top-16 συγκεκριμένα, είχε σχεδόν τα... μισά και στις δύο κατηγορίες!

Ο Παναθηναϊκός έχει ν' αντιμετωπίσει μιά ομάδα την οποία θα συναντήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την ομάδα, όχι την πλειοψηφία των παικτών που είναι ιδιαιτέρως γνωστοί στους "πράσινους" σε τέτοιο βαθμό ώστε να "ιντριγκάρει" η όλη διαδικασία.

Ας δούμε λοιπόν κάποια... ωραία θεματάκια που "κουβαλά" η Ούνικς Καζάν που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top-16 της Euroleague.

1.Δεν είναι και τόσο σύνηθες φαινόμενο αυτό που θα αναφέρουμε αλλά στην Ρώσικη ομάδα υπάρχουν δύο παίκτες που θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό με... τέταρτη διαφορετική φανέλα. Ο Χένρι Ντόμερκαντ, ο οποίος στο παρελθόν αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ως στέλεχος της Εφές, του Ολυμπιακού αλλά και της Σιένα. Όπως επίσης και ο Αλεξέι Ζεβροσένκο, ο οποίος στο παρελθόν αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ως μέλος του Ολυμπιακού, του Περιστερίου και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!
Προσπαθήσαμε ν' αναζητήσουμε ανάλογα παραδείγματα αλλά με μιά πρώτη "έρευνα" δεν μας βγήκαν αντίστοιχα αποτελέσματα για άλλους παίκτες. Οι περισσότεροι "σταματούσαν" στις τρεις διαφορετικές ομάδες.

2. Στο ρόστερ της Ούνικς υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει σε διαφορετικές περιόδους τον Παναθηναϊκό σε... ντέρμπι αιωνίων: Στους δύο προαναφερόμενους (Ντόμερκαντ και Ζεβροσένκο) προσθέστε τον Λιν Γκριρ.

3. Σ' αυτή την περίπτωση που αναφέρουμε πάμε... πολύ πίσω το "ρολόι". Ο λόγος για τον Κέλι Μακ Κάρτι, έναν παίκτη τον οποίο αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2000 (!) και στο πλαίσιο της Σουπρολίγκα της FIBA. Τότε αγωνιζόταν στη Μακάμπι Ραανάνα και στη συνέχεια ξαναβρέθηκε αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ως στέλεχος της Χίμκι (και... οσονούπω ως μέλος της Ούνικς). Δεν είναι και τόσο σύνηθες φαινόμενο να βρίσκεις μπροστά σου έναν παίκτη τον οποίο αντιμετώπισες πριν από... 12 χρόνια!

Πέρα από τις όμορφες συμπτώσεις: Η Ούνικς είναι μιά ομάδα με έμπειρους παίκτες, που διαθέτουν ατομικά χαρίσματα, σουτάρουν πολύ καλά, η άμυνά τους είναι αποτελεσματική και για να μη ξεχνιόμαστε έχει ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό (τρεις ήττες,

Keywords
Τυχαία Θέματα