Η κορυφαία 7άδα του Λεώνη

Ο Αλέκος Λεώνης αναλύει την εικόνα του α΄ γύρου του πρωταθλήματος, ενώ μιλάει και για την Εθνική ομάδα.

Την αποτίμηση του α΄ γύρου της Volleyleague πραγματοποίησε ο Αλέκος Λεώνης στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέδειξε την κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος (Κουρνέτας, Ντουσάρμ, Νοβότνι, Νικηφορίδης, Σμαραγδής, Πετρέας, Κουζούνης) αλλά και τον προπονητή (Ζαλμάς), μίλησε για τους στόχους της Εθνικής ομάδας, ανέπτυξε το θέμα του Νίκου Ρουμελιώτη ενώ έδωσε τις προτάσεις του για ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό

βόλεϊ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέκος Λεώνης:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ Ολυμπιακού-Ηρακλή: Νομίζω ότι ήταν καθοριστικός ο τραυματισμός του Φιλίποφ που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πλουραλισμό στην επίθεση, το μπλοκ του Ηρακλή προσαρμόστηκε καθώς είναι μια έμπειρη ομάδα, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερα μπλοκ. Άλλαξε η ψυχολογία και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Σε όλο τον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια ποσοστά στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει έναν άπειρο διαγώνιο, που κάνει λάθη στις κόντρα μπάλες αλλά λογικά θα βελτιωθεί στην συνέχεια. Ο Κράβαρικ από την άλλη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αλλά ο Ηρακλής, όπως και ο Ολυμπιακός πέρυσι, έχει μάθει να ζει με κάποια λάθη που κάνει η ομάδα. Έτσι κι ο Ηρακλής μαθαίνει να λύνει τα προβλήματά του με διαφορετικό τρόπο. Προβλήματα όπως είναι του διαγώνιου, μια και όταν ο Κράβαρικ δεν πάει καλά, έχει πλουραλισμό στην επίθεση.

ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΡΑΒΑΡΙΚ: Στην Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα και με την είσοδο του Προύσαλη που είναι ένας γρήγορος πασαδόρος καλύπτονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κράβαρικ.

ΠΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΣΠΕΙΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Παίρνει ένα μεγάλο βάρος στην επίθεση, καλύπτει αδυναμίες του διαγώνιου παίκτη και θα διευκολύνει την ανάπτυξη παιχνιδιού του Ηρακλή. Θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην υποδοχή αλλά νομίζω πως με καλούς υποδοχείς όπως ο Χριστοφιδέλης και ο Στεφάνου, αυτό καλύπτεται. Το ίδιο άλλωστε κάνει και ο Ολυμπιακός με τον Νοβότνι τον οποίο καλύπτει ο Κουζούνης που παίζει πραγματικά πολύ καλά.

ΑΝ Ο ΚΟΥΖΟΥΝΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Ο Κουζούνης έχει παίξει στην Εθνική Ομάδα, έχει κληθεί. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους τους παίκτες. Αρκεί βέβαια να μην βιαζόμαστε και κρίνουμε από μία ή δύο αγωνιστικές. Θέλουμε να έχει σταθερή απόδοση και αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις θα είναι μέσα στην Εθνική Ομάδα.

ΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ: Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι το ζευγάρι αν και ο Παμβοχαικός με την Σύρο έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν αυτές τις ομάδες καθώς αν και νεοφώτιστες είναι οι εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Αν θα βελτιωθούν εύχομαι να μην έχουμε το ζευγάρι Ολυμπιακού-Ηρακλή.

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ Ολυμπιακό-Ηρακλή ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ: Μπορεί ν' αλλάξουν πολλά πράγματα, μπορεί ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί, μπορεί να υπάρξουν απρόβλε

Keywords
Τυχαία Θέματα