Η μηχανή του χρόνου και η κοινή αφετηρία Αστέρα και Ατρομήτου

Όσο και αν η προϊστορία δεν... παίζει μπάλα, ούτε καθορίζει αποτελέσματα, εντούτοις αποτελεί το «αλατοπίπερο» του εκάστοτε ζευγαριού. Ειδικά αν υπάρχει «ζουμί», καλό είναι να προστίθεται στην όλη (φιλολογική) κουβέντα πριν το ματς και να το... νοστιμεύει.

Στον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο του Περιστερίου, φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη! Το… στείρο 0-0, έστειλε στην ιστορία το πρώτο ραντεβού Ατρόμητου και Αστέρα και πλέον, οι δύο ομάδες θα τα πουν μια και καλή στον επαναληπτικό της 4ης Απριλίου με φόντο τον Μοριά και το ξέφωτο του τελικού στο ΟΑΚΑ.

Η προϊστορία, σαφώς και δεν… παίζει μπάλα, ωστόσο είναι μια ενδιαφέρουσα παράμετρος. Για αυτό με την βοήθεια της μηχανής του χρόνου, ψάξαμε και βρήκαμε την προϊστορία των ημιτελικών, όπου ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος (0-0) χωρίς γκολ.

Τα είκοσι τελευταία χρόνια, δηλαδή από την σεζόν 1991-92 μέχρι την τρέχουσα περίοδο, μόλις τέσσερις αγώνες έληξαν 0-0 στον ημιτελικό μέρος 1Ο. Τι συνέβη στις ρεβάνς;


Εξω πάμε καλά...

Στους δύο χρονικά τελευταίους ημιτελικούς με αποτελέσμα 0-0 στο πρώτο ραντεβού, ο οικοδεσπότης του πρώτου αγώνα, έστησε την σημαία του στην ρεβάνς και προκρίθηκε στον τελικό, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλεί στην δυτική όχθη του ποταμού.

Συγκεκριμένα την περασμένη σεζόν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι(0-0) στον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ. Στην ρεβάνς η Ενωση «άλωσε» την Τούμπα με γκολ του Δέλλα και «φτερούγισε» για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου στον επεισοδιακό τελικό με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Την περίοδο 2006-07 η Ξάνθη έκανε δύσκολη την ζωή του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ και απέσπασε «λευκή» - ισοπαλία (0-0). Στο δεύτερο και καθοριστικό ραντεβού οι «πράσινοι» έπνιξαν - με γκολ του Τζιόλη- την Skoda στα Πηγάδια και έφυγαν για τελικό!

Σπίτι μου, σπιτάκι μου!

Από την πλευρά τους στην Τρίπολη για να πάρουν ψυχολογικά ακόμη περισσότερο τα… πάνω τους, καλό θα είναι να θυμηθούν τι συνέβη τις σεζόν 1993-94 και 2001-02. Την περίοδο 93-94 και οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου( Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) πέρασαν στον τελικό, έχοντας φέρει ισοπαλία (0-0) στους πρώτους ημιτελικούς εκτός έδρας. Οι πράσινοι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και η Ενωση με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στους επαναληπτικούς εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη της έδρας τους και «κλείδωσαν» την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός με εύκολη νίκη (3-0) επί του Γηραιού και η ΑΕΚ με αγχωτική νίκη(2-1) κόντρα στον Αρη. Για την ιστορία, η ομάδα του τριφυλλιού στον τελικό σήκωσε την κούπα επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι της ΑΕΚ.


Την περίοδο 2001-02 η ΑΕΚ έφυγε με «προίκα» την ισοπαλία(0-0) από τα Πηγάδια και τον πρώτο ημιτελικό με την Ξάνθη. Στον επαναληπτικό, χάρη σε γκολ του Ιβιτς στην παράσταση έγειρε υπέρ της την πλάστιγγα της πρόκρισης. Στον τελικό νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό και έβαλε το Κύπελλο στην βιτρίνα της.

Συνεπώς όχι μόνο βάσει του αποτε

Keywords
Τυχαία Θέματα