Η νίκη του κόσμου...

Τα λέγαμε και χθες, παραμονή του αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Τα είδαμε πριν από λίγη ώρα. Όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει η ζωή μας ούτε και να βελτιωθούν τα πράγματα επειδή νίκησε ο Παναθηναϊκός τη Ζαλγκίρις. Ούτε κι αίφνης θα ξεχαστούμε. Όμως είναι σημαντικό ότι για λίγη ώρα χιλιάδες άνθρωποι χάρηκαν με τη ψυχή τους ένα υπέροχο θέαμα.

Πεποίθησή μου είναι ότι στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις πρώτ’ απ’ όλα νίκησε ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στο ΟΑΚΑ για να περάσουν όμορφα απολαμβάνοντας μπάσκετ παρέα με τον πρωταθλητή Ευρώπης. Θέαμα είναι το μπάσκετ, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό...

Μόνο και μόνο η εικόνα χιλιάδων ανθρώπων να χαίρονται, να περνούν καλά, να βρίσκονται στο γήπεδο με την παρέα τους, με τα παιδιά τους, με τους φίλους τους σε γεμίζει με χαρά. Σου δίνει και μιά νότα αισιοδοξίας. Βλέπεις ότι σε εποχές «μαυρίλας» ο κόσμος βρίσκει ένα «αποκούμπι» για να χαρεί, για να περάσει καλά. Επαναλαμβάνω, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, όπως θέλετε πείτε το είναι το πιό όμορφο ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ πράγμα στη ζωή μας. Είναι κάτι που μας αρέσει, πρέπει να το χαιρόμαστε και να περνάμε καλά. Κι αυτό το ζήσαμε χθες.

Ο Έλληνας γενικώς δεν είναι άνθρωπος των αλλαγών, περισσότερο βασίζεται στη συνήθεια. Για μένα και με δεδομένο τις δύσκολες μέρες (που τα τελευταία 24ωρα έγιναν ακόμα δυσκολότερες) που βιώνουμε όλοι, ο αγώνας της Παρασκευής ήταν ένα κρίσιμο τεστ. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε! Ο κόσμος του ήταν εκεί. Δεν έχει να δώσει... λόγο για την επιτυχία του πουθενά. Ούτε και θα όφειλε να απολογηθεί στην Ευρωλίγκα αν τα εισιτήρια δεν ήταν πολλά. Φυσιολογικό θα ήταν άλλωστε.

Είναι πανέμορφο να βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να χαίρονται για ένα δίωρο, να νοιώθουν τι πάει να πει θέαμα και να χαμογελούν. Είναι πολύ όμορφο να έχουμε την ευκαιρία για χαρές έστω και για ένα δίωρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα