Η πάλη του Ζήση και οι ψυχικά ασθενείς

12:22 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Η περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, όμως όταν βλέπω τον πρόεδρό του να βρίσκεται από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, από Ξάνθη Αθήνα από εκεί Λισαβόνα και πάει λέγοντας, διαπιστώνω πως τουλάχιστον αυτός που ηγείται το παλεύει.

Ο Βρύζας

θα μπορούσε να μη πάει στη Λισαβόνα. Να παλέψει από το τηλέφωνο και να προσπαθήσει να πείσει από εκεί την Πόρτο πως τα χρήματα που της ανήκουν θα καθυστερήσουν λίγο. Το ήξερε και ο ίδιος όμως πως αυτές οι δουλειές από το τηλέφωνο δε γίνονται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δουλειά, αφού η αλήθεια είναι πως η ΠΑΕ θα δεχόταν τεράστιο πλήγμα αν έπρεπε να δώσει τα χρήματα τώρα. Ο προγραμματισμός δεν θα δεχτεί τελικά το πλήγμα που θα μπορούσε και η πάλη συνεχίζεται.

Όταν μάλιστα καταφέρνεις να συναντήσεις την ηγεσία της Πόρτο, να υπενθυμίσεις πως στο μοναδικό πείραμα – συνεργασία που είχες μαζί τους τα κατάφερες, είναι λογικό να σε έχουν στα υπ όψιν τους για δανεισμούς στο μέλλον. Και όταν μιλάμε για Πόρτο και δανεισμούς, όλο και κάτι αξιόλογο θα καταφέρεις να βρεις από εκεί.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πως το θέμα που υπάρχει για το καλοκαίρι, δεν αφορά το ποιες μεταγραφές θα κάνουν οι ομάδες, αλλά το αν θα κάνουν. Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μπορέσει η οποιαδήποτε ομάδα να ενισχυθεί σοβαρά το καλοκαίρι που έρχεται. Άρα, μία πόρτα ανοιχτή με τους Δράκους, οι οποίοι πληρώνουν τον παίκτη που δανείζουν αν αυτός έχει συμμετοχές, σε κακό δεν πρόκειται να σου βγει ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια χρειάζεται πολλές τέτοιες κινήσεις, χρειάζεται και άλλου είδους είναι η αλήθεια. Όμως ο Βρύζας δεν κρύβεται και το βασικότερο, έχει σωστή προσέγγιση.

Για παράδειγμα, σήμερα αναμένεται να κλείσει αν όλα κυλήσουν ομαλά, η συμφωνία με την Umbro. Μία συμφωνία που δεν στοχεύει στο εφήμερο κέρδος, λέγε με πάγια μπόνους που δίνουν οι εταιρίες, αλλά στη καλύτερη εμπορική της εκμετάλλευση. Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγάλει τη φανέλα του στη μπουτίκ με 49 ευρώ το κομμάτι και όχι με 75 που ήταν με την Puma, θέλει να διαλέξει ο ίδιος της εμφανίσεις του, θέλει να μπορέσει να στήσει ένα εμπορικό τμήμα μέσα από εμπορικές συμφωνίες ικανές να το υποστηρίξουν.

Νομίζω πως ο Βρύζας το έχει πιάσει το κλίμα της χώρας. Είναι γεγονός πως ο αέρας, οι αρπακολατσίδικες δουλειές, πέθαναν. Και ακόμη περισσότερο σε συναισθηματικούς οργανισμούς όπως αυτόν του ΠΑΟΚ.

Σύντομα βέβαια, ο Βρύζας και η διοίκησή του, θα χρειαστούν στηρίγματα από ισχυρούς ανθρώπους. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας και διασυνδέσεων. Γνωρίζω πως έχει βρει κάποιους, πως μιλάει μαζί τους, πως θέλει να τους βάλει στην ομάδα, πως θέλει να τους αυξήσει και πως το όραμά του αφορά έναν ΠΑΟΚ που θα προσαρμόσει την ελίτ του μέσα στο διοικητικό σχήμα. Αυτός είναι και ο μονόδρομος του συλλόγου.

Πάμε και λίγο στο αυριανό παιχνίδι. Πάντα όταν πλησιάζουν αγώνες με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, μπαίνω και βλέπω τι γράφουν οι ιστοσελίδες που εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ των συγ

Keywords
Τυχαία Θέματα