Η Πάτρα και το καμάρι της

Εδώ που τα λέμε, δεν μπορούμε να βρούμε «μπασκετικό» που δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην Περιβόλα το βράδυ του Σαββάτου.

Απόλλωνας Πατρών εναντίον ΑΕΚ σε κατάμεστο γήπεδο, με κάτι σαν τρεις χιλιάδες οπαδούς των γηπεδούχων και πάνω από 300 φίλους της ΑΕΚ. Ο Απόλλωνας (νικητής παρεμπιπτόντως του αγώνα που μας... γύρισε χρόνια πίσω)είναι κάτι ξεχωριστό για το ελληνικό μπάσκετ. Ίσως και μοναδικό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί πλέον τα πράγματα . Γι αυτό και παρά το γεγονός ότι εδώ

και κάμποσα χρόνια έχει απομακρυνθεί από τη «μεγάλη κατηγορία» ο κόσμος παραμένει κοντά του. Όταν βρισκόταν στη Β΄ Εθνική ο Απόλλωνας έκοβε 2.000 με 2.500 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Στην Πάτρα έχουν τα δικά τους... Μπορεί να είναι οπαδοί οποιασδήποτε ομάδες από τις...μεγάλες αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον Απόλλωνα στο μυαλό τους.

Ρωτήστε γι' αυτό και θα το καταλάβετε κι εσείς, όσοι δεν το γνωρίζετε. Η «Απολλωνάρα»- όπως λένε το καμάρι τους- είναι στη ψυχή τους. Και η ατμόσφαιρα στην Περιβόλα είναι μοναδική, εκπληκτική.

Αυτό έγινε και με την ΑΕΚ. Οι «αυτόπτες μάρτυρες»- όσοι ήταν εκεί δηλαδή- μας βεβαίωσαν ότι τους... σηκώθηκε η τρίχα με την ατμόσφαιρα. Με τον κόσμο που έδωσε ώθηση στην ομάδα στην οποία ηγείται ένα δικό τους παιδί, ο Νίκος Βετούλας, από τους πλέον ανερχόμενους νέους προπονητές στο ελληνικό μπάσκετ.

Η Πάτρα είναι η πόλη- ή για να ακριβολογούμε, μιά από τις πόλεις- που λείπει από την Α1. Με κόσμο καθαρά μπασκετικό που υποστηρίζει με θέρμη την ομάδα της πόλης και ξεφεύγει από το «διπολισμό» που χαρακτηρίζει την αθλητική Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Για να μην μας παρεξηγήσετε, είναι... πρωτοφανές ομολογουμένως και το να βλέπουμε την ΑΕΚ στην Α2. Και γι’ αυτό άλλωστε ο αγώνας στην Περιβόλα είχε τεράστια σημασία. Όμως ο Απόλλωνας είναι το μεγάλο μας θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα