Η βραδιά των Κογιότες

08:27 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Πριν το ματς ανακοινώθηκε η πώληση των Φίνιξ Κογιότες, οι οποίοι κέρδισαν με 2-1 τους Νάσβιλ Πρέντατορς και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs.

Άλλωστε οι «λύκοι» συμπλήρωσαν τέσσερις νίκες στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς και πλέον θα αντιμετωπίσουν τους Λος Άντζελες Κινγκς με πλεονέκτημα έδρας στον τελικό της δυτικής περιφέρειας του NHL. Μία ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Gary Bettman, κομισάριος της λίγκας, επισημοποίησε τη μεταβίβαση των μετοχών στον Greg Jamison, πρώην πρόεδρο των Σαν Χοσέ Σαρκς. Δεν έφτανε,

όμως, η διοικητική «σωτηρία», αφού οι Κογιότες εξασφάλισαν την πρώτη τους παρουσία σε τελικό της Δύσης, ενώ διανύουν το 33ο έτος της ιστορίας τους.

Στο 3:54 του δεύτερου 20λεπτου ο αμυντικός, Derek Morris, άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ. Ο Pekka Rinne δέχθηκε και το 2-0 από τον Martin Hanzal, 4:51 πριν από τη λήξη της περιόδου. Στο τρίτο και μόλις 5:59 πριν από το τέλος του αγώνα, ο Collin Wilson μείωσε σε 2-1, μετά από φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Mike Smith. Ο τελευταίος, τερματοφύλακας των εκπροσώπων της Αριζόνα, σταμάτησε τις υπόλοιπες προσπάθειες… απελπισίας των «πρεντς», συμπλήρωσε 32 αποκρούσεις και «φίξαρε» την πρόκριση.

Πλέον προκύπτει το εμπόδιο των «βασιλιάδων». Μάλιστα οι Κογιότες θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αν και τερμάτισαν τρίτοι στη Δύση σαν πρωταθλητές της Pacific, μόλις δύο βαθμούς μπροστά από τον σύλλογο του Λος Άντζελες. Αν μη τι άλλο, οι δύο ομάδες της Pacific ανέτρεψαν τα δεδομένα στη φετινή postseason, αλλά οι Κινγκς έκαναν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αποκλείοντας τους Βανκούβερ Κανάκς και Σέιντ Λούις Μπλους.

{youtube}OJBMNtF4ZcY{/youtube}

{youtube}1kx2E-Hy9rg{/youtube}

{youtube}L88j2OOh3Gc{/youtube}

{youtube}wGUsVVG4qM4{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα