Η.. ζυγαριά του Ελληνικού

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ελληνικού.

Το γήπεδο που «χτίστηκε» με όλες τις… τιμές για τις ανάγκες της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αν και έχει… ερημώσει, πλέον στην συνείδηση των περισσοτέρων αποτελεί το «σπίτι» του Κυπέλλου. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, Παναθηναϊκός

και Ολυμπιακός, τίθενται αντιμέτωποι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του.. παλιού αεροδρομίου. Και αν και η ζυγαριά τις δύο πρώτες σεζόν είχε γείρει με εντυπωσιακό τρόπο στην «πράσινη» μεριά, τις επόμενες δύο χρονιές έγινε το αντίθετο με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στους τίτλους.

Το Οnsports λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό σας θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του… Ελληνικού, την στιγμή που οι δύο αντίπαλοι θέλουν να πάρουν… κεφάλι και στο Ελληνικό.

2008, η χρονιά του Τσαρτσαρή

Αν και οι οιωνοί δεν ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν την κούπα στην Κηφισίας. Και αυτό χάρη στον Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος αν και προερχόταν από χειρουργείο οδήγησε τους συμπαίκτες του στην νίκη και πήρε σπίτι του το αγαλματάκι του πολυτιμότερου. Συγκεκριμένα, ο «Ισλανδός» είχε υποβληθεί σε εγχείρηση λόγω του συνδρόμου των κοιλιακών προσαγωγών, στις 7 Φεβρουαρίου του 2008. Μετά από 40 μέρες όμως, στις 26 Μαρτίου, όχι μόνο δήλωσε παρών στον τελικό αλλά έκανε ό,τι ήθελε τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 81-79 με τον «Τσάρο» να έχει 14 πόντους με 2/2 βολέ, 1/2 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ παράλληλα είχε 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

2009, η τριλογία του Διαμαντίδη

Την επόμενη σεζόν, το αγαλματάκι του πολυτιμότερου άλλαξε χέρια, αλλά παρέμεινε σε πράσινα. Όπως και το Κύπελλο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 80-70 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να «σκοτώνει» τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του με τρία συνεχόμενα τρίποντα. Σε ένα ματς που ήταν πραγματικό ντέρμπι, λίγο πριν το τέλος του ματς ο Ολυμπιακός προσπέρασε στο σκορ με 64-63. Ο Διαμαντίδης όμως ήταν αποφασισμένος να σηκώσει την κούπα. Με τρία συνεχόμενα τρίποντά του «εξαφάνισε» τον Γκριρ που δεν τον.. έφτανε, το σκορ έγινε 64-73 και το 80-70 ήρθε φυσιολογικά και με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν στο παρκέ πριν ακόμα τελειώσει ο αγώνας.

2010-2011, ανέλαβε ο Τεόντοσιτς

Στους επόμενους δύο τελικούς του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει στους τίτλους. Η ομάδα του Πειραιά πανηγύρισε και τα δύο Κύπελλα επικρατώντας στον τελικό του 2010 με 68-64 και στον περσινό τελικό με 74-68. Πολυτιμότερος παίκτης και στους δύο τελικούς είχε αναδειχθεί ο Μίλος Τεόντοσιτς που την πρώτη σεζόν είχε πετύχει 20 πόντους με καθοριστικά τρίποντα, ενώ πέρσι είχε 18.

Keywords
Τυχαία Θέματα