Ιωάννου: «Δεν τα παρατήσαμε στιγμή»

Ο επιθετικός της Κέρκυρας, Ηλίας Ιωάννου, σχολίασε την παραμονή των «Φαιάκων» στην Super League, ενώ αποκάλυψε πως το μυστικό της ομάδας του ήταν η συσπείρωση που είχαν οι παίκτες του Τίμου Καβακά.

«Πραγματικά ήταν άθλος αυτό που καταφέραμε. Κατά κύριο λόγο ήταν πραγματικά οι τελευταίες αγωνιστικές οι πιο αγχωτικές της καριέρας μου. Είχαμε πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν μπορέσαμε να σηκώσουμε κεφάλι καθόλου, αλλά με το ντεμαράζ που κάναμε, δείξαμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε

στην Super League. Έχουμε την ποιότητα και θεωρούμε πως δίκαια καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα από αυτές που πάλευαν για την παραμονή», τόνισε ο έμπειρος επιθετικός στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 FM.

Για το μυστικό της Κέρκυρας: «Συνέβαλε πολύ η λειτουργικότητα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Ήμασταν όλοι ο ένας κοντά με τον άλλον. Συσπειρωθήκαμε όσο μπορούσαμε και ήμασταν πολύ μονιασμένοι ειδικά στην τελική ευθεία. Ήμασταν μια γροθιά και αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Ο έμπειρος επιθετικός πρόσθεσε: «Δεν το παρατήσαμε. Αυτό ήταν το σημαντικότερο. Είναι πως όταν είχαμε άσχημα αποτελέσματα ήμασταν κοντά. Δεν βγήκε το συναίσθημα, στους παίκτες και στην διοίκηση, πως ήμαστε καταδικασμένοι. Μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη ήμασταν σε επαγρύπνηση. Όσοι πέρασαν από την Κέρκυρα έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να παραμείνει η ομάδα. Είχαμε μια χρονιά, στην οποία οι αλλαγές ήταν εποικοδομητικές. Ο κύριος Καβακάς μας έδωσε μια ώθηση και συνέβαλλε και αυτός τα μέγιστα. Κατά κύριο λόγο δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Δεν ξεχάσαμε την μπάλα που ξέραμε. Οι πιο έμπειροι βοήθησαν τους νέους και αλλάξαμε τους τρόπους μας. Πήγε η κατάσταση έτσι και μείναμε στην κατηγορία».

Για το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό: «Μετά από δυο χρόνια, όταν χάνει ο Ολυμπιακός στην έδρα του με δικό μου γκολ, τότε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θα άλλαζα αυτό το γκολ με τίποτα. Από μια άποψη ήταν το σημαντικότερο στην καριέρα μου. Για μένα προσωπικά ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο».

Για τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, που παίζουν ασταμάτητα εδώ και δυο χρόνια: «Οι συνάδελφοι μου στον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το βαρύ πρόγραμμα που έχουν βγάλει»

Για την φυγή του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό: «Θα λείψει ο Βαλβέρδε από την Ελλάδα γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος προπονητής. Έδωσε μια άλλη χροιά και αίγλη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν όμως ο μάστορας δεν είναι καλός δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία του. Η παρουσία του ήταν καταλυτική στον Ολυμπιακό και έδωσε μια άλλη χροιά στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το τι τον… χάλασε στο φετινό πρωτάθλημα: «Αυτό που δεν περίμενα ήταν να ξεκινήσει έτσι το πρωτάθλημα. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Αυτό δεν σε άφηνε να συγκεντρωθείς. Το χειρότερο ήταν όμως πως δεν είδα κόσμο στο γήπεδο. Δεν είναι καλό αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποτε μαζεύεται κόσμος γίνονται επεισόδια. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό για να υπάρχει άλλη ομορφιά στο γήπεδο. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό πνεύμα στις κερκ

Keywords
Τυχαία Θέματα