Ισινμπάγεβα, όπως… Γκαγκάριν

23:16 4/3/2012 - Πηγή: OnSports

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ μιλάει για την επιστροφή της και τον μοναδικό της αντίπαλο, τον εαυτό της.

Μαθημένη στην κορυφή του αγωνίσματός της και στην υψηλότερη… θέα του επί κοντώ, η Γελένα Ισινμπάγεβα αναγκάστηκε να δώσει στον εαυτό της άδεια σχεδόν ενός έτους, για να συνέλθει από την ξαφνική πτώση στην απόδοσή της.

Φέτος, η «τσαρίνα» επανήλθε και θύμισε για πρώτη φορά τον καλό της εαυτό στο πρόσφατο μίτινγκ της Στοκχόλμης, όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο με 5.01.

Η απουσία, θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι την έκανε πιο ταπεινή. Κάποιος που…

δεν την ξέρει καλά. «Αν με προσγείωσε αυτή η εμπειρία; Το να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι… superwoman; Όχι. Είναι καλύτερο να ξέρεις ότι είσαι ανίκητη. Και αυτό είμαι, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να πηδήξει πέντε μέτρα. Ποτέ δεν αγωνιζόμουν απέναντι σε κάποιον αντίπαλο. Μόνο απέναντι στον εαυτό μου», ομολογεί η Ισινμπάγεβα, με την αυτοπεποίθηση των 27 παγκοσμίων ρεκόρ.

Η Ρωσίδα, που λατρεύει την προσοχή, ομολογεί ότι στους Αγώνες του Πεκίνου ένιωσε σαν τον… Γκαγκάριν: «Στο Πεκίνο όλες οι αθλήτριες είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους και 80.000 άνθρωποι με παρότρυναν να πετύχω ρεκόρ. Δεν μπορώ να συγκρίνω εκείνη τη στιγμή με τίποτα άλλο. Ήταν μαγικά. Μετά γύρισα σπίτι και ένιωθα σαν τον Γιούρι Γκαγκάριν όταν επέστρεψε από το διάστημα!», κατέληξε η… σεμνή Γελένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα