Ιστορική επιστροφή για Τζάνετ Εβανς

Όσοι βρέθηκαν την Τρίτη (26/06) στο κολυμβητήριο της Νεμπράσκα όπου διεξάγονται τα αμερικανικά τράιαλς ενόψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου, έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής.

Η Τζάνετ Εβανς, η διαχρονική βασίλισσα των μεσαίων αποστάσεων, έπεσε ξανά στο αγαπημένο της 400άρι ελεύθερο, με το χαρακτηριστικό της στιλ το οποίο παραμένει αναλλοίωτο παρά τα 40 της χρόνια. Κάλυψε την απόσταση σε 4:21.49 δηλαδή 19 δευτερόλεπτα πιο αργά από την καλύτερή της επίδοση, που ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο διατηρήθηκε για περίπου 20 χρόνια!

Φυσιολογικά, κατέκτησε την 7η

θέση στην προκριματική της σειρά και αποκλείστηκε. Η εξήγηση είναι απλή και την έδωσε η ίδια: «Οι αντίπαλοί μου ήταν πιο κοντά στην ηλικία του παιδιού μου, παρά στη δική μου! Μακάρι να μπορούσα να είμαι πιο γρήγορη. Ετσι έχουν τα πράγματα, όμως. Δεν μπορούσα να κάνω ό,τι έκανα στο παρελθόν, αλλά και πάλι το διασκέδασα πολύ! Είναι εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Τώρα απλώς κολυμπάω για διασκέδαση. Ήμουν τόσο συνηθισμένη να κολυμπάω για έναν στόχο. Ανυπομονώ για τα 800μ.».

Η Τζάνετ Εβανς ήταν 17 ετών το 1988 όταν κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ και κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 400 και τα 800 μέτρα ελεύθερο. Πρόσθεσε στη συλλογή της ακόμα ένα χρυσό, το 1992 στη Βαρκελόνη και αποχώρησε τέσσερα χρόνια αργότερα, πληγωμένη που δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στους "εντός έδρας" Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Ήταν προτελευταία λαμπαδηδρόμος, αυτή δηλαδή που έδωσε τη δάδα στον Μοχάμεντ Αλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα