Ηταν βελτιωμένος

Χαίρετε κύριοι

Η Ξάνθη πέτυχε μια νίκη που σφραγίζει την ποιοτική της άνοδο και δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές της να βρουν αυτοπεποίθηση.

Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό συνήθειο. Κάθε απώλεια των διεκδικητών του τίτλου από τις υπόλοιπες ομάδες τη θεωρούμε αδικαιολόγητη και πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι. Δεν κατηγορώ κανέναν, οι λογικές χτίζονται με τα χρόνια. Στην Ελλάδα

είχαμε συνηθίσει ο πρωταθλητής να τελειώνει με ελάχιστες απώλειες. Για διάφορους λόγους (είναι πολλοί, έχουν να κάνουν και με την οικονομική κρίση, με όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και όχι μόνο) φέτος έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε την ουραγό Δόξα που παίζει κατά σειρά με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και να δέχεται με το ζόρι ένα τέρμα στο 88ο λεπτό του τελευταίου παιχνιδιού της. Σε αυτό το ανταγωνιστικό λοιπόν πρωτάθλημα που οι διαφορές έχουν μικρύνει, υπάρχει μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις.

Η φετινή Ξάνθη από πολύ νωρίς έδειξε πως φέτος θέλει να αλλάξει αγωνιστικό προφίλ και προσπαθεί να παίξει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο κατοχής. Ο Ουζουνίδης από τα πρώτα άτυχα παιχνίδια στο Καραϊσκάκης και σε Τούμπα έδειξε τις προθέσεις του.

Στην αρχή από ατυχία δεν πήρε βαθμούς, του έλειπε και το εύκολο γκολ που πήρε στη συνέχεια από τον Μαρκόφσκι, όμως δουλεύοντας βρήκε τον τρόπο που θα συνδυάσει ουσία με θέαμα. Η φετινή Ξάνθη είναι μια νεανική φύση επιθετική ομάδα με πολύ ταλέντο που αγωνίζεται με 4 δημιουργικούς παίκτες ψηλά, δύο αμυντικούς χαφ, που ξέρουν μπάλα, αλλά και πολλές επιθέσεις βγάζει ο αριστερός μπακ Εντιμαρ. Αυτό που την κάνει αρκετά επιθετική και πιο διαφορετική στο μάτι από τις μικρομεσαίες ομάδες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε είναι πως όλοι οι παίκτες της (ακόμα και οι αμυντικογενείς της) λειτουργούν καλύτερα με τη μπάλα απ' ό,τι χωρίς αυτήν.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Ουζουνίδης αποφάσισε να μην θυσιάσει την αγωνιστική λογική του για χάρη ενός αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, η εικόνα του αγώνα όχι. Μπορεί να είμαι εκτός κλίματος, να θέλετε να διαβάσετε άλλα πράγματα αλλά αν προσπαθήσουμε να δούμε τη δυσκολία που είχε ο αγώνας στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός για τα δεδομένα του αυτήν την εποχή ήταν καλός.

Απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις επίθεσης με 7 παίκτες δέχτηκε μόλις μια καθαρή ευκαιρία. Αμυντικά χαφ παίζουν οι Ντάνι, Βασιλακάκης που έχουν πολύ καλή μπροστινή μεταβίβαση, μπροστά τους δύο επιτελικοί μέσοι με έφεση στην τρίπλα (Πόι, Μαρσελίνιο), δεξιά ο Βλαχοδήμος, κορυφή ο προικισμένος τεχνικά ύψους 1μ.91 Μαρκόφσκι και αριστερά ο Εντμάρ.

Και όμως ο Ολυμπιακός δέχτηκε σε όλο τον αγώνα μία φάση από έξυπνη διαγώνια πάσα του Βασιλακάκη στον Βλαχοδήμο, που είχε δημιουργήσει ρήγμα στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά σε όλο το γήπεδο η μοναδική χαμένη μονομαχία ήταν αυτή του Μαρκάνο από τον Βλαχοδήμο. Και όμως έφτασε για να μην πάρει βαθμό ο Ολυμπιακός.

Ο Βαλβέρδε δήλωσε πως είναι απίστευτο που δεν πήρε βαθμό η ομάδα τ

Keywords
Τυχαία Θέματα