Καλάθης: «Η Εθνική δεν φοβάται κανέναν»

13:33 4/7/2012 - Πηγή: OnSports

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε ο Νικ Καλάθης.

Ο ομογενής γκαρντ είναι σίγουρος πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει να φοβάται κανέναν αντίπαλο στη προσπάθειά του να βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση που πήρε να μεταγραφεί στη Ρωσία

και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη σε ρωσική ιστοσελίδα:

Για το αν θα προσπαθήσει η Ελλάδα να επιλέξει αντίπαλο για την επόμενη φάση του τουρνουά: «Φυσικά και όχι! Πρώτον, έχουμε νέο προπονητή και δεύτερον δεν φοβόμαστε κανέναν. Σίγουρα η Ρωσία έχει μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα με παίκτες όπως ο Κιριλένκο, αλλά έχουμε κι εμείς δυνατότητες. Πιστεύω πως αν αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία στον ημιτελικό θα γίνει ένα σούπερ παιχνίδι, σαν τον τελικό της Ευρωλίγκας όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ. Μόνο που τώρα οι δύο ομάδες θα έχουν το περιθώριο της ήττας, αφού ο χαμένος θα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον μικρό τελικό».

Για τη διάρκεια που έδειξε η Εθνική στο ματς με την Ιορδανία: «Αυτό είναι το στυλ μας, θέλουμε να παίζουμε συνεχώς σε υψηλό ρυθμό, με επιθετική άμυνα, να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο και να δημιουργούμε ευκαιρίες για σουτ λόγω της γρήγορης κυκλοφορίας της μπάλας. Αυτό μας ζητά ο προπονητής. Αυτό κάνει το μπάσκετ πιο διασκεδαστικό για μας και φέρνει αποτελέσματα. Η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση».

Για τον αντίπαλο που προτιμά στα ημιτελικά: «Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αλλά επαναλαμβάνω: δεν φοβόμαστε κανέναν, ούτε τα αστέρια της Λιθουανίας, ούτε τον κόσμο της Βενεζουέλας. Αυτή η εθνική ομάδα της Ελλάδας εξαρτάται από το δικό της παιχνίδι».

Για τον στόχο της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ενδεχόμενη πρόκρισή της από το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Να είμαστε μεταξύ των νικητών. Όμως είναι ακόμη νωρίς. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στο παιχνίδι μας. Είναι κρίμα που λείπουν ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός. Με αυτούς θα ήμασταν ακόμη πιο δυνατοί».

Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Εθνική: «Όταν παίζεις για την Εθνική, όλες οι διαμάχες μεταξύ των συλλόγων ξεχνιούνται. Εδώ είμαστε όλοι Έλληνες, όχι παίκτες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Έχουμε όλοι φιλικές σχέσεις κι ένα πολύ καλό μείγμα νιάτων και εμπειρίας. Υπάρχουν βετεράνοι όπως ο Φώτσης, ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Μπουροπύσης, αλλά και νέοι, όπως ο Μάντζαρης ή ο Παπανικολάου. Και υπάρχουν και παίκτες νεαροί σε ηλικία, αλλά με εμπειρίες, όπως ο Πρίντεζης».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό: «Έφυγε από την ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ μου. Έτσι σκέφτηκα πως και για μένα ήταν μία ώρα για αλλαγή. Πριν τρεις εβδομάδες έλαβα την πρόταση της Λοκομοτίβ και αμέσως μου κίνησε το ενδιαφέρον. Καθοριστικό ρ

Keywords
Τυχαία Θέματα