Καλό και το 98%, Ζέλικο!

Ποιος το περίμενε; Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός ήταν ανέλπιστα καλός κόντρα στη Μάλαγα με τους παίκτες του να δείχνουν πως σε πρώτη φάση έχουν λάβει το μήνυμα, που τους έστειλε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ζοτς τους ζήτησε να ξεπεράσουν το 100% για να φτάσουν στη νίκη κόντρα στη …φορτσάτη και αήττητη στην Ισπανία, Μάλαγα! Εκείνοι δεν τον …εισάκουσαν φτάνοντας στο 98%, ωστόσο μόνο στεναχωρημένος δεν πρέπει να αισθάνεται

ο Μίδας του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το 98-77 απέναντι στην ισπανική ομάδα σφράγισε μια καταπληκτική βραδιά για τους «πράσινους». Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις που σίγουρα έστειλε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση. Οι «πράσινοι» επιθετικά έβγαζαν φωτιές έχοντας εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Διαμαντίδης, Σάτο, Σμιθ, Καλάθης, Καιμακόγλου, Μάριτς, Γιασικεβίτσιους), ενώ στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να καταπολεμήσουν τα «νεκρά» τους διαστήματα. Αυτά που εξανέμιζαν τη διαφορά, στην οποία έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία οι «πράσινοι» μόλις πατούσαν ελαφρά το γκάζι.

Τα κέρδη της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας είναι πολλαπλά, ωστόσο δεν θα πρέπει να …τυφλώσουν τους φίλους της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό στάδιο. Παρόλα αυτά οι …σπόροι που μπαίνουν, δείχνουν πως θα έχουμε καλό …θέρισμα στο τέλος της σεζόν. Ο Σμιθ κατέπληξε τους πάντες, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη του εμφάνιση, είτε σε αγώνα, είτε σε προπόνηση. Ο Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκε σαφώς καλύτερος, σε σχέση με το πώς έφυγε, ενώ ο Διαμαντίδης, Σάτο και Καλάθης δείχνουν πως θα είναι τα βαρόμετρα του «τριφυλλιού». Οι τρεις τους ζάλισαν τη Μάλαγα σε άμυνα και επίθεση και έδωσαν ένα φρενήρη ρυθμό κατά διαστήματα στην ομάδα.

Ο Λόγκαν δεν κατάφερε να βγάλει αυτά που έχει δείξει στην προετοιμασία και τα φιλικά, αλλά ίσως να του βγήκε το άγχος της «πρώτης» του με τόσο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ είναι ακόμη μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας χάσει βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Ο Μάριτς έδειξε πως φέτος θα δώσει πολλά από αυτά που δεν κατάφερε να χαρίσει πέρσι στην ομάδα, ενώ ο Βουγιούκας ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Άφησα τελευταίος τους δύο Κώστηδες. Ο Τσαρτσαρής ξεπέρασε τον εαυτό του για να μπει να βοηθήσει για οκτώ λεπτά, καθώς έρχεται από μια φοβερή ταλαιπωρία. Παρόλα αυτά απέδειξε πως είναι «πολεμιστής» και βάζει το «εγώ» του κάτω από την ομάδα. Ο Καιμακόγλου από τη μεριά του έβγαλε μάτια. Δεν είναι οι 13 πόντοι, αλλά η συνολική του εικόνα και η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ζοτς. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της φετινής πρεμιέρας της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό να βροντοφωνάζει παρών και να τιμά τα έξι αστέρια του!

ΥΓ: Ο κόσμος έδειξε πόσο αγαπά και στηρίζει αυτή την ομάδα. Μέσα σε όλα τα δεινά, ήρθαν 12.000 στο ΟΑΚΑ «ταξιδεύοντας» τους παίκτες και τον Ομπράντοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα