Καλός ο Γιάχος, προβλημάτισαν οι άλλοι...

Με τα φώτα να ήταν στραμμένα στον ντέρμπι «αιωνίων» και συγκεκριμένα στον Θανάση Γιάχο οι υπόλοιποι διαιτητές τα έκαναν… μούσκεμα και υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη. Ο Μήτσιος στο Ηράκλειο, ο Κωνσταντινέας στην Κέρκυρα και ο Δασκαλόπουλος στην Τούμπα κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα όπως και ο βοηθός Γρεβένης που ακύρωσε γκολ του Ατρομήτου.

Αρχικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Γιάχος

στάθηκε πολύ καλά και υπέπεσε σε… μικρά λάθη που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ηταν καλός, έκανε σωστή χρήση του πλεονεκτήματος και βρισκόταν κοντά στις φάσεις. Από ένα λάθος οι δύο βοηθοί (Ακρίβος, Σωτηρόπουλος), όμως άπαντες πήραν καλό βαθμό από τον παρατηρητή Καλαθενό.

Ο Μήτσιος στο Ηράκλειο έκανε ίσως τη χειρότερη φετινή διαιτησία. Λάθη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ουμπιντες ενώ φαίνεται ότι δεν ακούμπησε τον Παπουλή που έπεσε μόνος του. Δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 79’ όταν ο Σανκαρέ έσπρωξε τον Μάντζιο. Αντίθετα γι’ αυτή τη φάση τιμώρησε τον φορ του ΟΦΗ με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Συνέπεια αυτού ήταν στο 84’ ο Μάντζιος να αποβληθεί για «θέατρο» με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μία απόφαση που ήταν ξανά λανθασμένη, αφού φαίνεται ότι ο παίκτης πέφτει από την επαφή του με τον αμυντικό του Αρη (δίχως να είναι πέναλτι, απλά έχασε την ισορροπία του). Τέλος καθυστέρησε να αποβάλει τον Ταυλαρίδη, στο 86' για σκληρό φάουλ και χρειάστηκε την συμβολή των βοηθών του. Νωρίτερα και στο 52' ο Ταυλαρίδης πέταξε την μπάλα σε αντίπαλο και έπρεπε να αποβληθεί απευθείας και όχι να δει την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 53' και στο 54' Μπουλούτ και Κάλατζιτς έκαναν επικίνδυνα μαρκαρίσματα από πίσω, δεν είδαν ούτε την κίτρινη κάρτα ενώ θα μπορούσε να δοθεί ακόμη και η κόκκινη.

Αυτά δείχνουν ότι ο Μήτσιος θα τιμωρηθεί ξανά φέτος, αφού και ο παρατηρητής Τσαχειλίδης του έβαλε χαμηλό βαθμό.

Στην Κέρκυρα ο Κωνσταντινέας έκανε ακόμα μία κακή διαιτησία, μετά το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός που τον είχε αφήσει εκτός για ένα μήνα. Συγκεκριμένα στο 33’ δεν υπάρχει πέναλτι για την Κέρκυρα, αφού δεν γίνεται καμία παράβαση του Χίμπλινγκερ στον Ιωάννου. Αντίθετα είναι σωστή η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Τζούνιορ στο 44' για το επικίνδυνο κτύπημα στον Χαμπλ. Ο παρατηρητής Καλύβας του «ψαλίδισε» τη βαθμολογία και ο διεθνής ρέφερι θα πάει για… ξεκούραση.

Στην Τούμπα ο νέος βοηθός Σταθόπουλος (Ηλείας)… έσωσε τον διαιτητή Δασκαλόπουλο. Ο ρέφερι από την Κόρινθο δεν αντιλήφθηκε το χέρι του Αντι μέσα στην περιοχή και μέσω της ενδοσυνεννόησης υπέδειξε την παράβαση. Ο Δασκαλόπουλος δέχτηκε την υπόδειξη του βοηθού και δτη συνέχεια αντί να δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Παναιτωλικού έβγαλε την αν αποβάλει τον παίκτη.

Πιθανότατα να μείνει για λίγο εκτός ορισμών ο Δασκαλόπουλος.

Στο Περιστέρι και στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Λεβαδειακό ο Δημήτρης Στυλιαράς ήταν αρκετά καλός, όμως το σημαντικό λάθος το έκανε ο βοηθός Γρεβένης. Υπέδειξε οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Μήτρογλου που θα έκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα