Καμάρας: «Πρωτοπόρος σε Σμύρνη και Αθήνα»

Ο Αριστείδης Καμάρας, αποτελεί μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδων που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Απόλλων Σμύρνης.

Ο βετεράνος διεθνής άσος, - έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Απόλλωνα Σμύρνης το 1953-54, πραγματοποίησε τεράστια καριέρα με τον Παναθηναϊκό στον οποίο μετεγγράφηκε το 1961 και από το 1999 έως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλωνα. Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, μιλάει στο Onsports με νοσταλγία για την «ποδοσφαιρική του γενέτειρα»:

«Στον Απόλλωνα με

διάλεξε μαζί με άλλα παιδιά, από το προαύλιο του σχολείου, ο προπονητής των λεγόμενων τσικό του συλλόγου, Νίκος Αγαλίδης, ο οποίος ήταν και φυσικοθεραπευτής της πρώτης ομάδας σε ηλικία δέκα ετών. Το 1957, μαθητής του γυμνασίου, έπαιξα στην πρώτη ομάδα και το 1961 μεταγράφηκα στον Παναθηναϊκό.

Το 1999 με κάλεσαν ως παλαίμαχο να βοηθήσω συμμετέχοντας στο Δ.Σ. και βρέθηκα να είμαι πρόεδρος στο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης ήταν ένας από τους δύο άξονες μαζί με τον Πανιώνιο, του Μικρασιατικού Ελληνικού Αθλητισμού από το 1891 που ιδρύθηκε και σαν σύλλογος καλλιτεχνικός και πολιτιστικός είχε σημαντική παρουσία στα δρώμενα της Σμύρνης.

Έστελνε αθλητές στην Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως σύλλογος συμμετείχε στην περίφημη Ολυμπιακή Δωδεκάπολη της Ιωνίας, πριν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σημαντική συμβολή στην ίδρυσή του, είχε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και όπως αναφέρει ο ακαδημαϊκός Αθανασιάδης, όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Σμύρνη, τον κρέμασαν, στη συνέχεια σκύλευσαν το πτώμα του και τελικά το παρέδωσαν στους φίλους του Απόλλωνα, οι οποίοι τον ενταφίασαν στο γήπεδο στην Σμύρνη!

Ήταν ένα καθαρά ελληνικό σωματείο, κάτι που μαρτυρούν τα χρώματά του. Το μπλε και λευκό.

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν ήρθαν το 1922 ως πρόσφυγες στην Αθήνα, πραγματοποίησαν την ανασύστασή του, έχοντας αρχικά έδρα στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στη συνέχεια στο Ρουφ και αργότερα στη Ριζούπολη. Ήταν η ομάδα που είχε πολλούς ουδέτερους φιλάθλους, λόγω του ποιοτικού ποδοσφαίρου που έπαιζε. Γέμιζε τα γήπεδα.

Ήταν πρωτοπόρος στην ίδρυση της ΕΠΣ Αθηνών, με αριθμό μητρώου 3, και διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα