Κάντε του από τώρα την απονομή

Το πράγμα φαινόταν εδώ και ημέρες. Στην ΑΕΚ όμως, πίστεψαν πως εξασφάλισαν ισονομία ζητώντας την παραίτηση του Βασσάρα!

Μέχρι που εμφανίστηκε μπροστά τους στην Τούμπα κάποιος Πολυχρόνης Κωσταράς που θα κάνει μεγάλη καριέρα καταπώς φαίνεται και το παραμύθι τελείωσε. Θα μπορούσαν πάντως να το είχαν κάνει καλύτερα, να είχαν αποφευχθεί και τα έξοδα. Έτσι κι αλλιώς, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να το δώσουν φέτος στον ΠΑΟΚ και όποιος βρεθεί μπροστά του, το πληρώνει ακριβά…

Όταν

είδα αυτό το άξιο τέκνο της ελληνικής διαιτησίας να δίνει το σύνθημα στον έτοιμο για όλα Γιάχο, κάτι σκίρτησε στο μυαλό μου. Μου ήρθαν θύμησες από μεγάλες στιγμές του παρελθόντος: με Δημητρόπουλο, με Ποντίκη, με Μποροβήλο και τα άλλα παιδιά. Και πιο έντονα, τον Γιώργαρο τον Κασναφέρη να δίνει πέναλτι επειδή ο αέρας ακούμπησε τον Αλεξανδρή. Παίρνοντας τη δόξα από τον Σπανέα και τον αέρα του Γεωργιάδη. Ο νέος πρωταγωνιστής λέγεται Λάζαρ και το πέσιμο άξιζε κάποια βράβευση στις χρυσές σφαίρες που είναι και επίκαιρες.

Η πτώση του Ρουμάνου μπροστά στον Κάλα έδειξε πως και στα Βαλκάνια αναπτύσσονται μεγάλα υποκριτικά ταλέντα. Και ειδικά όταν υπάρχουν οι κατάλληλοι κριτές, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ο Πολυχρόνης Κωσταράς, αυτή η νέα, αλλά πολύ σημαντική μορφή της διαιτησίας, έδειξε πως ξέρει καλά τον τρόπο να πάει ψηλά. Με θάρρος και αυταπάρνηση, υπέδειξε στον Γιάχο αυτό που δεν είδε κανείς άλλος. Γιατί αυτή είναι η αξία του σπουδαίου εργαλείου. Να βλέπει εκεί που δεν βλέπουν οι άλλοι. Να κάνει τη διαφορά με την ποιότητα του.

Άξιος και ο μέγας Γιάχος. Το νέο πουλέν του Βασσάρα, που τον έχει περί πολλού. Όχι άδικα, γιατί έδειξε και αυτός τη σπουδαιότητα του. Πως αλλιώς θα έκλεινε τα μάτια στην δεύτερη κάρτα στον Αθανασιάδη όταν θέρισε τον Μανωλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου; Πως θα περνούσε έτσι απλά το πάτημα του Γκαρσία στα γεννητικά όργανα του Γεωργέα; Πταίσματα θα πείτε. Αλλά έτσι γίνονται οι ολοκληρωμένες δουλειές. Και τώρα, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την απονομή.

Έπειτα από όλα αυτά, η ΑΕΚ είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο. Και όταν συζητάμε για τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν πρακτικά αδύνατο να συμβεί κάτι καλύτερο. Σε όλο το ματς, η ΑΕΚ έδειχνε να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Και όταν πια έκανε δώρο το δεύτερο γκολ στον ΠΑΟΚ, τότε ήταν πρακτικά αδύνατο να γυρίσει το παιχνίδι. Όσο κι αν προσπάθησε, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να κάνει φάσεις και αγωνιστικές λύσεις για να επιχειρήσει τέτοια ανατροπή.

Η ΑΕΚ πλήρωσε – πέραν των διαιτητικών αποφάσεων – το ρίσκο να παίζεις με παιδαρέλια σε κρίσιμα ματς. Άγνωστο παραμένει τι σκέφτηκε ο Μπέλεκ στο δεύτερο γκολ, όταν… έσκυψε για να μην τον βρει η μπάλα. Κάποιος θα πρέπει να πει στον Κάλα, πως όσο σπουδαίο ταλέντο κι αν διαθέτει, δεν νοείται αμυντικός με μπλαζέ συμπεριφορά. Γιατί έτσι δίνεις δικαιώματα στον κάθε Κωσταρά και τον κάθε Γιάχο που ψάχνονται.

Ο Κωστένογλου ρίσκαρε αφήνοντας στον πάγκο τους Βάργκας, Λυμπερόπουλο, Δέλλα και Καφέ. Δεν έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ τις προπονήσεις στα Σπάτα κ

Keywords
Τυχαία Θέματα